Atletism: Sportivi români, suspectaţi de dopaj - FOTO

Cotidianul britanic The Telegraph a publicat o infografie în care arată că 225 de atleţi cu valori anormale ale unor substanţe din sânge provin din 39 de ţări, printre aceştia numărându-se şi 11 sportivi din România.

190 afișări
Imaginea articolului Atletism: Sportivi români, suspectaţi de dopaj - FOTO

Atletism: Sportivi români, suspectaţi de dopaj (Imagine: Mediafax Foto)

Postul german de televiziune ARD a prezentat, în această săptămână, un documentar intitulat "Doping Confidenţial: Cum şi-a fabricat Rusia campionii", în care a fost realizat un "portret" dur al corupţiei şi dopajului din cadrul Federaţiei Ruse de Atletism.

La rândul său, The Telegraph a obţinut documente prin care susţine că 225 de sportivi din 39 de ţări au prezentat valori anormale ale unor substanţe în sânge înainte de introducerea paşaportului biologic, în 2009, care înregistrează datele unui atlet de-a lungul mai multor ani.

Deşi sportivii prezentau semnele unui posibil dopaj, Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a decis să nu lanseze o anchetă. "IAAF nu poate trage concluzia că un atlet este dopat, nu pe seama unei singure probe de sânge. Rostul paşaportului biologic este acela de a monitoriza schimbările unor valori la sportivi de-a lungul timpului", a anunţat, prin intermediul unui comunicat, forul internaţional

Conform cotidianului britanic, pe lângă cei 11 români se mai află, printre alţii, 58 de ruşi, 25 de kenyeni, 12 greci, 12 spanioli, 11 turci, 11 ucraineni, 10 etiopieni, 10 marocani, patru americani, cinci francezi, trei britanici. Din cei 225 de atleţi, trei au devenit campioni olimpici în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici