Atletul kenyan Michael Saruni, suspendat pentru 4 ani pentru dopaj

Atletul kenyan Michael Saruni, în vârstă de 28 de ani, specialist al probei de 800 metri, a fost suspendat pentru patru ani. El a fost prins în timp ce încerca să furnizeze o probă falsă la un test de dopaj.

54 afișări
Imaginea articolului Atletul kenyan Michael Saruni, suspendat pentru 4 ani pentru dopaj

Atletul kenyan Michael Saruni, suspendat pentru 4 ani pentru dopaj

Saruni a încercat să trişeze la testul de la probele naţionale pentru Campionatele Mondiale şi Jocurile Commonwealth-ului de la Nairobi din iunie 2022. Potrivit Agenţiei kenyene antidoping (ADAK), el „s-a sustras” la propriu.

Saruni, care a fost semifinalist la Jocurile Olimpice de la Tokyo, „a cerut apoi unui înlocuitor să se dea drept el şi să furnizeze un eşantion în numele său", se arată în comunicat. Alergătorul a susţinut în timpul audierii că nu i s-a cerut niciodată să furnizeze un eşantion.

Unul dintre cei mai buni alergători de semifond din lume a fost suspendat provizoriu din ianuarie 2023. Sancţiunea sa va rămâne în vigoare până la sfârşitul lunii august 2027. Atletul nu va putea participa la următoarele Jocuri Olimpice, care vor avea loc la Paris în iulie şi august.

În Kenya, în ultimii cinci ani, aproape 100 de sportivi au fost sancţionaţi. Cei mai mulţi dintre ei sunt alergători de cursă lungă. Marţi, ADAK a anunţat interzicerea a 44 de sportivi kenyeni, printre care atleţi, fotbalişti şi înotători. Interdicţiile au variat de la un an până la interdicţie pe viaţă din disciplinele respective.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici