ATP a declanşat anchetă, după ce Alexander Zverev a fost acuzat că şi-a bătut fosta iubită

  • Campionul olimpic de la Tokyo se confruntă cu acuzaţii de violenţă domestică.
  • Fosta iubită a germanului a spus că a suferit abuz verbal şi fizic, fiind la un pas de sinucidere.
  • Directorul executiv Calvelli: „Acuzaţii grave, avem responsabilitatea de a le lua în considerare. Vom urmări şi evoluţia anchetei justiţiei germane”.
1726 afișări
Imaginea articolului ATP a declanşat anchetă, după ce Alexander Zverev a fost acuzat că şi-a bătut fosta iubită

ATP, asociaţia jucătorilor profesionişti de tenis, a lansat o anchetă internă privind acuzaţiile lansate împotriva lui Alexander Zverev de fosta iubită, Olga Sharypova, care ar fi fost victima bătăilor şi intimidării, în special în timpul turneului Shanghai Masters 1000 din 2019.

„ATP condamnă complet orice formă de violenţă sau abuz şi va investiga astfel de acuzaţii legate de conduită într-un turneu membru al ATP”, se arată în declaraţia Asociaţiei.

Massimo Calvelli, director executiv al ATP, a subliniat că „acuzaţiile aduse lui Alexander Zverev sunt grave şi avem responsabilitatea de a le lua în considerare. Sperăm că investigaţia noastră ne va permite să stabilim faptele şi să determinăm acţiunile ulterioare. Ştim că Zverev a salutat ancheta noastră şi a negat toate acuzaţiile. De asemenea, vom monitoriza orice evoluţie juridică ulterioară, în urma anchetei preliminare efectuate de sistemul judiciar german".

În noiembrie 2020, fosta iubită a lui Zverev, Olga Sharypova, i-a dezvăluit jurnalistului Ben Rothenberg abuzurile pe care le suferise. Cu câteva săptămâni în urmă, într-un interviu publicat pe site-ul slate.com, Sharypova a spus că a fost lovită cu pumnul.

„Am călătorit cu el în turneul asiatic şi, chiar dacă ne-am certat la Beijing, l-am văzut mult mai liniştit şi acest lucru m-a făcut să cred că relaţia noastră are încă un viitor. Dar totul a mers prost în Shanghai”, a povestit fata. 

Zverev, care a negat orice acuzaţie, a răspuns acţionând-o în judecată pe Sharypova, dar şi pe jurnalist.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici