Au fost prezentate medaliile pentru Jocurile Europene de la Cracovia-Małopolska 2023

Medaliile pentru Jocurile Europene Cracovia-Małopolska 2023 au fost prezentate joi, organizatorii afirmând că acestea reprezintă o "fuziune între tradiţie şi modernitate".

71 afișări
Imaginea articolului Au fost prezentate medaliile pentru Jocurile Europene de la Cracovia-Małopolska 2023

European Games Kraków-Małopolska 2023

Medaliile de aur, argint şi bronz au fost create de marca Beller în colaborare cu designerul polonez Klaudia Gołaszczyk, Jocurile urmând să se desfăşoare între 21 iunie şi 3 iulie.

Istoria poloneză este inclusă ca parte a designului, precum şi tradiţiile din regiunea mai largă.

Un vultur este inclus ca emblemă a Poloniei şi, de asemenea, se spune că reprezintă valorile olimpice de "putere, speranţă, conducere, victorie, inspiraţie şi curaj".

De asemenea, un porumbel face referire la pace şi respect, ambele păsări reprezentând un "stol" pentru a sublinia egalitatea, prietenia şi încrederea.

Forma medaliilor a fost concepută pentru a reprezenta "ornamente populare într-un mod modern".

Liniile au fost trasate în semn de aluzie la broderie şi la firul din costumele populare, dantela fiind asociată cu Małopolska şi cu oraşul său Koniakow, cunoscut ca fiind capitala poloneză a meşteşugurilor tradiţionale.

O bandă de alergare, o pistă de atletism sau o linie de sosire pot fi, de asemenea, deduse din linii.

În altă parte, cele şase braţe ale unei stele se referă la rozeta cu şase vârfuri din Highland - cunoscută sub numele de "floarea vieţii".

Se spune că acest simbol protector aduce atât noroc, cât şi protecţie împotriva ghinionului.

Steaua face, de asemenea, referire la sloganul Jocurilor "Noi suntem unitatea", deoarece braţele sale sunt întrepătrunse şi legate între ele, fiind proiectată în acelaşi stil ca o coroană olimpică.

Organizatorii au prezentat medaliile la mina de sare Wieliczka, unde Torţa cu Flacăra Păcii a intrat pentru prima dată în subteran.

"Este o bucurie excepţională faptul că ne putem întâlni astăzi într-un loc care este una dintre capodoperele Poloniei", a declarat ministrul adjunct al bunurilor de stat din Polonia, Andrzej Sliwka.

"Este locul perfect pentru a prezenta medaliile pentru care sportivii vor concura peste câteva zile, medalii care simbolizează şi răsplătesc truda şi munca lor."

Medaliile au fost realizate din materiale electronice reciclate şi din bijuterii nefolosite.

"Cred cu tărie că în prima zi a Jocurilor cel puţin una dintre aceste medalii va atârna la gâtul unui atlet polonez", a declarat preşedintele Comitetului de organizare, Marcin Nowak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici