Auger-Aliassime revine de la 0-2 şi trece cu greu în turul 3 la Australian Open

Felix Auger-Aliassime a evitat miercuri o eliminare timpurie din turul al doilea al Openului Australiei, revenind de la 0-2 la seturi şi obţinând o victorie entuziasmantă cu 3-6, 3-6, 6-3, 6-3, 6-2 în faţa slovacului Alex Molcan.

110 afișări
Imaginea articolului Auger-Aliassime revine de la 0-2 şi trece cu greu în turul 3 la Australian Open

Sursa Foto - AP

Considerat un potenţial campion la Melbourne Park de către nimeni altul decât John McEnroe, canadianul, al şaselea favorit, părea că va părăsi primul turneu de Grand Slam al anului după primele două seturi pe Margaret Court Arena.

Cu toate acestea, jucătorul de 22 de ani, după ce s-a plâns arbitrului cu privire la starea mingilor la începutul setului al treilea, şi-a revenit brusc, servind mult mai bine şi impunându-şi jocul în faţa numărului 53 mondial.

"Este destul de simplu, trebuie să pui mingea în teren fără să ratezi", a râs Auger-Aliassime, explicând transformarea, la interviul de pe teren.

"Până la urmă, nu este vorba de ştiinţe spaţiale. Aşa că am încercat doar să mai pun o minge în teren şi să fac totul simplu, să funcţioneze".

"Cifrele o arată, dar el a fost mult mai consistent decât mine în primele două seturi", a recunoscut Auger-Aliassime, citat de site-ul oficial ATP.

"Am încercat doar să găsesc o modalitate de a rămâne un pic mai mult pe teren, pentru a face meciul mai greu şi pentru a-l face să dureze mai mult.

"Când am reuşit să câştig setul al treilea, am început să am mai multă încredere în mine, gândurile mele erau mult mai pozitive şi atunci mă gândeam: "Am mai făcut-o înainte, poate că pot să o fac din nou, să revin şi să câştig".

"Sunt foarte încântată că am reuşit să o fac. A fost o zi grea pentru mine".

Canadianul, care a pierdut luni primul set al meciului de deschidere împotriva compatriotului său Vasek Pospisil, a încheiat disputa în puţin peste trei ore, fiind a cincea oară în cariera sa când revine pentru a câştiga un meci de cinci seturi.

Ajuns în sferturi de finală la Melbourne anul trecut, Auger-Aliassime va juca în continuare cu argentinianul Francisco Cerundolo, cap de serie 28, sau cu francezul Corentin Moutet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici