Australian Open | CALIFICARE în premieră în "Final 4" pentru Simona Halep, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova/ Cu cine va juca Halep în semifinale

Simona Halep s-a calificat în semifinalele Australian Open, după ce a trecut în două seturi, 6-3, 6-2 de Karolina Pliskova, Cehia, favorită 6 a turneului de la Melbourne şi o va întâlni în faza următoare pe Angelique Kerber, locul 16 WTA.

11832 afișări
Imaginea articolului Australian Open | CALIFICARE în premieră în "Final 4" pentru Simona Halep, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova/ Cu cine va juca Halep în semifinale

Simona Halep - Karolina Pliskova, în jurul orei 06:00

LIVE TEXT PROSPORT

Meciul din sferturile de finală nu a început tocmai bine pentru Simona Halep. Karolina Pliskova a servit perfect în primul game şi a profitat de erorile liderului mondial pentru a reuşi primul break al jocului. La 3-0 pentru sportiva din Cehia, Halep şi-a câştigat serviciul după ce a salvat o minge de break. A urmat o serie perfectă a Simonei Halep. Sportiva din Constanţa a jucat aproape fără greşeală şi a reuşit o serie de 6 game-uri consecutive, impunând-se cu 6-3, după 38 de minute de joc. Statistica a arătat că Halep a avut 12 lovituri câştigătoare în primul set, faţă de 7, reuşite se sportiva din Cehia.

Setul secund a început cu Halep la serviciu. Românca s-a impus după ce a salvat două mingi de break ale Pliskovei şi a făcut imediat şi break-ul după ce reverul cehoaicei a ajuns mult în afara suprafeţei de joc. Karolina Pliskova a reuşi să câştige primul game după 9 jocuri consecutive câştigate de Halep. Până la final Halep a mai pierdut doar un singur game şi s-a impus în setul secund cu 6-2. Meciul s-a încheiat după o oră şi 12 minute.

Pentru cea mai bună performaţă din carieră la Australian open, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 880.000 de dolari australieni (aproximativ 573 000 de euro).

În semifinale ea o va întâlni pe Angelique Kerber, cea care a a trecut în sferturi de Madison Keys, în două seturi 6-1, 6-2 după 51 de minute.


8:10 "Chiar arată a număr unu!" exclamă comentatorii de limba engleză. Simona Halep continuă super-evoluţia. game la 15 pe serviciu. Halep - Pliskova 6-3, 5-2.

8:00 Pliskova rupe seria Simonei. Cu mari eforturi, după o nouă minge de break salvată, Pliskova schimbă şi ea cifra pe tabelă. Halep - Pliskova 6-3, 3-1.

7:55 Nouă game-uri din nouă pentru Halep! Reacţia celor de la AO este genială! "Stai, cum? Nu era ea fata care trebuia să se apere?" Halep - Pliskova 6-3, 3-0.

7:48 Simona trece testul primului game pe serviciu în start de set doi. În ce manieră salvează cele două mingi de break ale Pliskovei! În lung de linie, decisiv! Halep - Pliskova 6-3, 1-0.

7:45 Statistică de invidiat! 12 lovituri câştigătoare a trimis Simona Halep în primul set, faţă de 7 - Pliskova. Halep - Pliskova 6-3, după şase game-uri consecutive!

7:40 SET SIMONA HALEP, 6-3! Simona face spectacol cu lovituri incredibile de forehand. Îi dă plici-plici în lung de linie cehoaicei şi obţine trei mingi consecutive de break. iar Cehoaica face dublă greşeală şi îi pune manşa pe tavă. 36 minute!

7:38 Chintă contra Pliskovei! Halep - Pliskova 5-3

7:34 REVENIRE FANTASTICĂ! Simona ia iniţiaitva, dar Pliskova egalează la 30 după un raliu intens de 17 lovituri şi trece în faţă cu un serviciu cu care Simona nu reuşeşte să facă nimic. Dar, Pliskova ratează mingea de joc, iar fileul ţine apoi cu Simona, dând mingea în terenul cehoaicei. De pe rever, vine lungul de linie care muşcă tuşa, iar Pliskova este acum de partea greşită a unei serii de patru game-uri. Halep - Pliskova 4-3.

7:28 EGALITATE! Simona Halep face un game superb pe serviciu, alb, trece în faţa Pliskovei la capitolul lovituri câştigătoare, cu 6-4. cehoaica greşeşte destul de mult în acest moment: 10 unforced errors. Halep - Pliskova 3-3.

7:25 Şi Simona revine! Liderul mondial câştigă patru puncte la rând pe serviciul advers, deplasându-se excelent pe teren. De două ori a lovit decisiv cu dreapta. Break recuperat. Halep - Pliskova 2-3

7:22 Game salvat de Simona. Jocul numărului unu mondial arată rău în acest moment: trei duble greşeli într-un singur game, erori adunate - însă Pliskova îi urmează exemplul. După o minge de break salvată, românca punctează în fine pe tabelă. Halep - Pliskova 1-3

7:15 Pliskova confirmă break-ul, fără emoţii, deşi reverul Simonei trage un prim glonţ - un winner. Halep - Pliskova 0-3.

7:11 Primul break al meciului intră în contul Pliskovei. Simona Halep câştigă doar primul punct pe serviciu în această tură pe lansare. Pliskova o ţine sub presiune, îi smulge eroare forţată de pe forehand, liderul mondial rămâne în urmă în game după o dublă greşeală, vine atacul la fileu din partea Pliskovei, iar pe minge de break Simona trimite prea lung cu dreapta. Primele semne de frustrare: loceşte racordajul rachetei cu palma. Halep - Pliskova 0-2.

7:05 Serviciul face diferenţa. Pliskova dă start joc cu un prim serviciu uriaş, însă tot ea câştigă şi primul raliu consistent al meciului, impunându-şi dreapta de pe linia de fund a terenului. Simona pune presiune şi duce game-ul la egalitate, de la 40-15 pentru reprezentata Cehiei. Pliskova dictează cu dreapta, dar nu converteşte doar a patra minge de game. Halep - Pliskova 0-1.

6.55 Simona Halep şi Karolina Pliskova au intrat pe Rod Laver Arena. Pliskova a câştigat tragerea la sorţi şi a ales să înceapă meciul cu serviciul. În scaun, Eva Asderaki, arbitra care a fost în scaun şi la celălalt sfert de finală care a adus pe teren actualul lider mondial - la băieţi, dintre Rafael Nadal şi Marin Cilic.

Angelique Kerber este prima semifinalistă pe jumătatea superioară a tabloului feminin de la Australian Open 2018: a învins-o cu 6-1, 6-2 pe Madison Keys, în 51 de minute.


Meciul de la Australian Open 2018 dintre Simona Halep şi Karolina Pliskova este al şaptelea duel direct dintre cele două. Simona a câştigat cinci partide până acum şi conduce 4-1 şi pe hard, suprafaţa care o avantajează mai mult pe jucătoarea din Cehia. 'Simo' s-a impus de fiecare dată în două seturi pe hard, în timp ce singura victorie a Pliskovei a venit la capătul decisivului, în 2016, în Fed Cup, potrivit Pro Sport.

Meciul este foarte interesant pentru că, teoretic, Karolina Pliskova, o jucătoare de 1,86 m, posesoarea celui mai bun serviciu în circuitul WTA pe 2017 potrivit analizei SAP, are un avantaj important. Totuşi, până acum în meciurile directe pe hard, acest avantaj nu s-a materializat în faţa Simonei. În plus, la Australian Open 2018 Simona a propus pe teren o versiune mai agresivă a jocului său - forţată de accidentarea din primul tur, dar şi de prezenţa de partea cealaltă a fileului a unor jucătoare precum Bouchard sau Osaka. Împotriva niponei, Simona a servit impecabil, a avut clar profilul de serviciu mai bun şi a dominat statistica şi la frecvenţa primei mingi, şi la eficienţă, şi la viteza maximă pe mingea a doua.

Pliskova a fost de neatins în 2017 în ceea ce priveşte numărul de aşi reuşiţi în circuit - (452 aşi în 2017, dar cu 100 mai puţini faţă de 2016 - 530 aşi). Mai mult, în 2017, Karolina Pliskova s-a regăsit în Top 10 la toţi parametrii care descriu eficienţa serviciului în analiza SAP: game-uri câştigate pe serviciu, puncte câştigate pe serviciu, puncte câştigate pe primul serviciu şi puncte câştigate pe serviciul doi.

Simona nu a pierdut niciun meci împotriva unei sportive din interiorul Top 10 la Australian Open. Este adevărat, a şi jucat o singură partidă - în 2014, cu Jelena Jankovic. Dar, în acelaşi timp, Halep nici nu a reuşit până acum, din două încercări, să câştige vreun set în faza 'sferturilor', iar în ambele meciuri - cu Makarova şi Cibulkova - a cedat manşa a doua cu 0-6. Oricum, la capătul meciului Simona Halep - Karolina Pliskova vom avea parte de o premieră: învingătoarea îşi va stabili un nou cel mai bun rezultat al carierei la Melbourne.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici