Australian Open, calificări. Duel 100% românesc în turul doi: Bara - Ignatik

Pentru românce, primul turneu de Mare Şlem al anului a început. În calificări, România n-are reprezentanţi la masculin, dar are la feminin.

1562 afișări
Imaginea articolului Australian Open, calificări. Duel 100% românesc în turul doi: Bara - Ignatik

Irina Bara

Prima a intrat în concurs Alexandra Ignatik, fostă Cadanţu. Aflată pe locul 209, Alexandra, 31 de ani, a trecut de germanaca Katharina Gerlach, 23 de ani, 228 WTA, scor 6-3, 6-1.

Iar în turul secund va da peste Irina Bara, 26 de ani, 138 WTA. Favorita 18 în calificări n-a stat la discuţii cu gruzina Mariam Bolkvadze (24 de ani, 176 WTA), 6-1, 6-4, de care s-a descotorosit într-o oră şi 3 minute.

În calificări a jucat şi Cristina Dinu, 28 de ani, 256 WTA, care a pierdut la Cristina Bucsa (Spania), 24 de ani, 161 WTA. Iberica s-a impus cu 6-1, 6-0.

Urmează Fetecău, Buzărnescu şi Lee

Marţi dimineaţă, în concurs va intra şi Irina Fetecău, fiica omului de radio Adrian Fetecău. Irina, 25 de ani, 211 WTA, are meci cu favorita 2, italianca Martina Trevisan (28 de ani, 112 WTA).

Tot marţi va evolua şi Mihaela Buzărnescu, favorita 10 în calificări. Românca, 33 de ani, 122 WTA, are meci cu belgianca Ysaline Bonaventure, 27 de ani, 235 WTA.

De asemenea, marţi va juca şi Gabriela Lee (fostă Talabă), 26 de ani, 218 WTA, care o va înfrunta pe favorita 8, rusoaica Kamilla Rakhimova, 20 de ani, 120 de ani, 120 WTA.

Calificările la turneele de Mare Şlem au câte 3 tururi, apoi urmează tabloul principal.

Sela pleacă acasă

În concursul masculin a intrat şi Dudi Sela, israelianul cu părinţi români. Ajuns la 36 de ani şi aflat aproape de retragere, Sela (381 ATP) n-a contat în faţa spaniolului Vilell Martinez, (26 de ani, 177 ATP), scor 3-6, 2-6. 

În această iarnă, înainte să plece în Austrlia, Sela şi-a însoţit părinţii în România, la Târgu-Jiu, dorind să le cunoască mai bine locurile de baştină. În trecut, el a mai fost în România, la Sibiu, cu ocazia meciului de Cupa Davis dintre România şi Israel.

Foto Facebook Anca Sela: Dudi, stânga, lângă tatăl, mama şi ceilalţi fraţi

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici