Australian Open - rezultatele primei zile de la Melbourne Park

Prima zi de acţiune la Australian Open s-a încheiat fără mari surprize, capii de serie impunându-se, în unele situaţii cu unele dificultăţi.

211 afișări
Imaginea articolului Australian Open - rezultatele primei zile de la Melbourne Park

Djokovic e în turul secund

Djokovic trece peste provocarea Primzic

Numărul unu mondial şi campionul en-titre Novak Djokovic a trecut de provocarea lansată în primul tur a croatului Dino Prizmic şi s-a impus cu 6-2, 6-7(5), 6-3, 6-4.

Sârbul a fost nevoit să se întrebuinţeze după ce a pierdut setul al doilea la tiebreak, dar în cele din urmă l-a surclasat pe curajosul jucător de 18 ani, aflat pe locul 178 în lume, într-un meci care a durat puţin peste patru ore.

Fritz supravieţuieşte unui meci de cinci seturi

Americanul Taylor Fritz, al 12-lea favorit, a supravieţuit testului din primul tur din partea argentinianului Facundo Diaz Acosta şi s-a impus cu 4-6, 6-3, 3-6, 6-2, 6-4, într-o cursă palpitantă de patru ore.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani a evitat o eliminare timpurie, după ce a părăsit ediţia trecută în turul al doilea.

Wozniacki se califică în turul doi

Fostul număr unu mondial Caroline Wozniacki a ajuns în turul al doilea după ce adversara sa, poloneza Magda Linette, s-a retras cu o accidentare musculară în momentul în care era condusă cu 6-2, 2-0.

"Am ştiut că acest meci va fi unul dificil şi nu aşa aş fi vrut să îl termin. Sper ca accidentarea ei să nu fie prea gravă", a declarat Wozniacki, campioana din 2018.

Rublev trece cu greu de Seyboth Wild

Andrey Rublev, al cincilea favorit, a luptat pentru a trece de brazilianul Thiago Seyboth Wild cu 7-5, 6-4, 3-6, 4-6, 7-6(6), în trei ore şi 42 de minute.

Anisimova o elimină pe Samsonova

Americanca Amanda Anisimova a eliminat-o pe Liudmila Samsonova, cap de serie numărul 13, cu 6-3 6-4. Anisimova, în vârstă de 22 de ani, se retrăsese din circuit în luna mai a anului trecut, invocând epuizare şi probleme de sănătate mintală.

Berrettini s-a retras

Italianul Matteo Berrettini s-a retras din turneu din cauza unei accidentări la picior. Fostul număr şase mondial, care urma să joace luni cu Stefanos Tsitsipas, al şaptelea favorit, va fi înlocuit pe tablou de belgianul Zizou Bergs.

Cerundolo îl învinge pe Sweeny, favoritul local, iar Cilic a fost eliminat
Argentinianul Francisco Cerundolo, cap de serie numărul 22, a trecut de o provocare din partea speranţei locale Dane Sweeny şi a obţinut o victorie cu 3-6, 6-3, 6-4, 2-6, 6-2, pe John Cain Arena.

Marin Cilic, campionul din 2014 la US Open, a fost învins cu 6-1, 2-6, 2-6, 6-2, 7-5, de ungurul Fabian Marozsan, în vârstă de 24 de ani.

Sakkari a trecut de Hibino
Jucătoarea greacă Maria Sakkari, a opta favorită, al cărei cel mai bun rezultat la un turneu major anul trecut a fost accederea în turul al treilea la Australian Open, a învins-o pe japoneza Nao Hibino cu 6-4, 6-1, pe Rod Laver Arena.

Sinner a triumfat în două seturi

Jannik Sinner şi-a început campania din 2024 cu dreptul, învingându-l cu 6-4, 7-5, 6-3 pe olandezul Botic van de Zandschulp.

Al patrulea favorit italian, care a sărit peste evenimentele de pregătire înaintea Openului Australiei, a declarat: "Primul meci al sezonului, deci cred că pot fi mulţumit de felul în care am jucat astăzi."

Krejcikova a trecut în trei seturi de japoneza Hontama

Cehoaica Barbora Krejcikova, cap de serie numărul nouă, a părut să aibă probleme în meciul din primul tur cu japoneza Mai Hontama, dar campioana de la Roland Garros 2021 şi-a revenit după un început greoi pentru a-şi găsi ritmul şi a câştigat cu 2-6, 6-4, 6-3.

"A fost un meci foarte, foarte dificil. Mă chinuiam, dar am crezut că pot să revin şi să-mi ridic nivelul de joc", a declarat Krejcikova.

Arnaldi încântat de evoluţia sa după ce a învins favoritul local
Italianul Matteo Arnaldi a ţinut să mulţumească mulţimii care a venit să îl vadă învingându-l pe australianul Adam Walton cu 7-6(5), 6-2, 6-4 în două seturi, spunând: "Vă mulţumesc tuturor că aţi venit. Italienii. De asemenea, australienilor. Ştiu că nu sunteţi aici pentru mine, dar vă mulţumesc oricum!".

Tsurenko, pentru a şasea oară în turul doi

Ucraineanca Lesia Tsurenko a luptat pentru a o învinge pe italianca Lucia Bronzetti cu 3-6, 7-5, 6-3 şi a ajuns în turul al doilea pentru a şasea oară în carieră.

Fernandez învinge şi se relaxează croşetând

Leylah Fernandez din Canada a declarat că speră să se relaxeze şi să se destindă cu nişte croşetat după ce a trecut de cehoaica Sara Bejlek cu 7-6(5), 6-2 şi a ajuns în turul al doilea.

"Mai întâi mă voi recupera. Apoi, după aceea, probabil că mă voi uita la un serial numit 'Reachers', este unul destul de bun. Poate voi croşeta puţin. Îmi place să croşetez", a declarat finalista de la US Open 2021.

Rakhimova, prima jucătoare în turul doi
Kamilla Rakhimova, numărul 93 mondial, a avut onoarea de a fi prima jucătoare calificată în turul doi la Melbourne Park, după ce a învins-o pe americanca Emina Bektas cu 6-4, 6-4, în condiţii de vânt, pe terenul şase.

Tiafoe trece în turul doi

Americanul Frances Tiafoe, cap de serie numărul 17, a trecut de croatul Borna Coric cu 6-3, 7-6(7) 2-6, 6-3.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici