Australian Open: Şase din primii opt jucători ai lumii calificaţi în sferturile de finală

Şase dintre primii opt jucători clasaţi în ierarhia ATP s-au calificat în sferturile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, excepţiile fiind suedezul Robin Soderling (al patrulea favorit) şi americanul Andy Roddick (al optulea favorit).

24 afișări
Imaginea articolului Australian Open: Şase din primii opt jucători ai lumii calificaţi în sferturile de finală

Australian Open: Şase din primii opt jucători ai lumii calificaţi în sferturile de finală (Imagine: Mediafax Foto)

Ucraineanul Alexander Dolgopolov, locul 46 ATP, a furnizat una dintre surprizele competiţiei de la Antipozi, eliminându-l în optimi pe Robin Soderling, locul 4 ATP. Jucătorul în vârstă de 22 de ani, născut la Kiev, a trecut în cinci seturi, scor 1-6, 6-3, 6-1, 4-6, 6-2, de titratul tenisman suedez. Dolgopolov este la prima sa participare la Australian Open şi nu a făcut parte din echipa Ucrainei, învinsă în mai, anul trecut, de România în Grupa I a Zonei Euro-africane, cu scorul de 3-1.

Elveţianul Stanislas Wawrinka, favoritul numărul 19 şi locul 19 ATP, l-a eliminat pe Andy Rodicck, cap de serie numărul 8, după o victorie obţinută cu scorul de 6-3, 6-4, 6-4. Wawrinka, fost numărul 9 ATP, este la prima calificare în sferturile de finală ale Australian Open, în celelalte cinci participări netrecând de turul trei. Totodată, elveţianul şi-a egalat cea mai bună performanţă la un turneu de Grand Slam, după ce a ajuns în aceeaşi fază la US Open, anul trecut.

Wawrinka, Rafael Nadal şi Andy Murray sunt singurii jucători prezenţi în această fază care nu au cedat niciun set în cele patru partide disptate de fiecare până acum la AO.

Tabloul complet al meciurilor din sferturile de finală al Australian Open (masculin) este următorul:

Miercuri

Rafael Nadal (Spania, cap de serie numărul 1) - David Ferrer (Spania, numărul 7);

Andy Murray (Marea Britanie, numărul 5) - Alexander Dolgopolov (Ucraina);

Marţi

Novak Djokovici (Serbia, numărul 3) - Tomas Berdych (Cehia, numărul 6);

Roger Federer (Elveţia, numărul 2) - Stanislas Wawrinka (Elveţia, numărul 19).

În turneul feminin de simplu, doar primele trei clasate în ierarhia WTA, Caroline Wozniacki, Vera Zvonareva şi Kim Clijsters, precum şi Francesca Schiavone, numărul 6 WTA, continuă competiţia, dintre ocupantele primelor opt poziţii ale ierarhiei WTA.

Tabloul sferturilor de finală (feminin) este următorul:

Marţi

Caroline Wozniacki (Danemarca, cap de serie numărul 1) - Francesca Schiavone (Italia, numărul 6);

Na Li (China, numărul 9) - Andrea Petkovic (Germania, numărul 30);

Miercuri

Kim Clijsters (Belgia, numărul 3) - Agnieszka Radwanska (Polonia, numărul 12);

Vera Zvonareva (Rusia, numărul 2) - Petra Kvitova (Cehia, numărul 25).

Dintre sfertfinaliste, Wozniacki, Na Li şi Clijsters şi-au depăşit toate adversarele de la AO (la simplu) în numărul minim de seturi (2).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici