Australian Open. Sorana Cîrstea a eliminat una dintre favoritele de la Melbourne şi s-a calificat în turul trei al turneului

  • Sorana Cîrstea a eliminat-o pe favorita numărul 9 de la Australian Open, Petra Kvitova, fostă finalistă la antipozi în 2019 şi câştigătoare de Wimbledon în 2011 şi 2014.
  • Cîrstea s-a impus în trei seturi 6-4, 1-6, 1-6.
  • În turul trei, Cîrstea p va întâlni pe Marketa Vondrousova, numărul 20 WTA şi cap de serie numărul 19.
2245 afișări
Imaginea articolului Australian Open. Sorana Cîrstea a eliminat una dintre favoritele de la Melbourne şi s-a calificat în turul trei al turneului

Foto: Profimedia

Sorana Cîrstea pornea ca outsider în confruntarea cu Petra Kvitova, fostă număr 2 mondial, fiind cotată cu şanse minime şi la casele de pariuri.

Cîrstea a început cu stângul, pierzând primul serviciu, iar mai apoi, la 1-2, a fost pusă în situaţia de a salva 3 mingi de break. La 2-3, românca e reuşit un rebreak rapid, la 15, după care în game-ul imediat următor a câştigat pe serviciul Petrei Kvitova (5-3). Cehoaica s-a mobilizat şi şi-a luat game-ul înapoi, având şansa, la 5-4 pentru Cîrstea, să egaleze. Ultimul game a fost însă câştigat la mare luptă de Sorana, care a valorificat prima minge de break şi a câştigat setul cu 6-4.

În setul secund Cîrstea a suferit mult la serviciu, unde a făcut 5 duble greşeli şi a avut un procent de doar 52% de reuşită a primului serviciu, doar jumătate din acestea fiind apoi valorificate. Mai mult, nu a reuşit să câştige nici unul din cele 6 şanse de break pe care şi le-a creat. În schimb, Petrei Kvitova i-au intrat toate mingile, a valorificat toate şansele de break şi a jucat foarte bine şi pe retur. În consecinţă cehoaica a câştigat categoric setul 2 cu 6-1.

Setul decisiv a adus în teren o Sorana Cîrstea total schimbată. După ce a câştigat primul game pe serviciul Petrei Kvitova, a salvat game-ul doi, revenind de la 0-40. Sorana a câştigat şi al treilea game, tot pe serviciul cehoaicei şi apoi s-a desprins la 4-0. 

La 5-1, Sorana a valorificat a 4-a minge de meci şi a câştigat în cele din urmă setul 3 cu 6-1.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul următor la Australian Open unde va întâlni o altă cehoaică, pe Marketa Vondrousova, numărul 20 WTA şi cap de serie numărul 19.

Calificarea în turul 3 îi aduce Soranei Cîrstea un cec în valoare de 215.000 de dolari australieni (137.000 de euro) şi 130 puncte WTA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici