Australianul Caleb Ewan se retrage din Giro d'Italia înainte de etapa a 12-a

Ciclistul australian Caleb Ewan va pleca mai devreme acasă din Giro d'Italia după o campanie dificilă, pentru a începe pregătirile pentru Turul Franţei, a anunţat joi echipa sa Lotto Soudal.

65 afișări
Imaginea articolului Australianul Caleb Ewan se retrage din Giro d'Italia înainte de etapa a 12-a

Sursa Foto - @CalebEwan, Twitter

Sprinterul în vârstă de 27 de ani a avut un start nefericit, după ce a căzut în ultimele momente ale etapei inaugurale, terminând ultimul în etapa a 10-a de marţi, la mai mult de jumătate de oră în spatele câştigătorului Biniam Girmay.

„Giro din iad a continuat astăzi pentru mine. Am fost lăsat în urmă cu aproximativ 80 km înainte de finish şi abia am reuşit să mă încadrez în timpul limită", a scris pe Instagram Ewan, care a câştigat cinci etape individuale la Giro.

De la căzătura mea din prima etapă, simt că Giro-ul meu continuă să o ia la vale".

El nu a reuşit decât un loc cinci în etapa a 11-a de miercuri, când italianul Alberto Dainese a obţinut victoria.

Având în vedere că urmează multe etape montane, împreună cu echipa s-a decis ca Ewan să se întoarcă acasă", a precizat Lotto Soudal într-un comunicat.

„După o scurtă perioadă de odihnă, sprinterul se va pregăti pentru următorul său mare obiectiv al sezonului, Turul Franţei, unde va viza şi victorii în etapele de sprint".

Etapa a 12-a de joi este o cursă dificilă de 204 kilometri (127 mile) de la Parma la Genova, care cuprinde numeroase căţărări şi o coborâre lungă şi tehnică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici