Automobilism: Bogdan Marişca, campion în premieră la Raliul Aradului

Bogdan Marişca, fost campion naţional în 2005 şi triplu vicecampion, a câştigat a noua ediţie a Raliului Arad, sportivul în vârstă de 47 de ani impunându-se în premieră în cariera sa la competiţia organizată de Mihai Leu, se arată într-un comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

184 afișări
Imaginea articolului Automobilism: Bogdan Marişca, campion în premieră la Raliul Aradului

Automobilism: Bogdan Marişca, campion în premieră la Raliul Aradului

La egalitate perfectă cu Dan Gîrtofan, dublu campion naţional, înaintea ultimei probe, Marişca s-a impus într-o oră, 13 minute şi 57 de secunde - la 19 secunde de locul 2. Pilotul echipei Napoca Rally Academy a avut-o navigator la Arad pe Carmen Poenaru, cea care anul trecut câştiga etapa alături de Simone Tempestini, campionul naţional şi mondial de juniori en titre.

"Noi am fost mai norocoşi. Maşina folosită, Ford Fiesta R5, este extraordinară, de mult nu m-am simţit că plutesc ca în ultima probă specială când am tranşat victoria în favoarea noastră. Ca o noutate, OMV va lansa o nouă benzină şi noi am folosit-o în premieră la acest raliu, o altă explicaţie a succesului. Am beneficiat de o dictare perfectă de la Carmen, echipa tehnică s-a mişcat repede, deci s-au cam aliniat planetele să obţin prima victorie din carieră la Arad", a declarat campionul Bogdan Marişca.

După primele trei etape din campionatul naţional de raliuri, liderul este Bogdan Marişca, urmat în clasament de alţi doi foşti campioni naţionali Dan Gîrtofan şi Vali Porcişteanu.

"De la an la an competiţia progresează ca nivel de organizare, acesta este feedback-ul piloţilor si fanilor. Faptul că avem şi participare internaţională este benefic pentru raliu, dar şi pentru promovarea oraşului", a concluzionat Mihai Leu.

Podiumul Raliului Aradului, etapa din Balkan Rally Trophy în 2017, a fost completat de vicecampionul Turciei Avcioglu Orhan. Sportivul s-a arătat încântat de experienţa din România şi de nivelul piloţilor.

"A fost foarte placut la Arad pentru noi, românii sunt foarte primitori, iar organizarea a fost excelentă. Am avut şansa să testez în premieră modelul Ford Fiesta R5 pe macadam în compania a cel puţin cinci echipaje de nivel european. Probele au fost OK, o combinaţie cu viraje lungi şi rapide şi curbe periculoase, deci per total o oportunitate pentru piloţi să progreseze. Voi reveni probabil şi în 2018", a punctat vicecampionul Turciei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici