Avionul care i-a transportat pe dinamovişti la Iaşi, avariat de o barză

Avionul companiei Tarom, care a transportat, vineri, lotul formaţiei Dinamo la Iaşi, a fost avariat în zona frontală, cu zece minute înainte de aterizare, după ce a lovit o barză, pilotul reuşind să continue zborul fără alte probleme.

331 afișări
Imaginea articolului Avionul care i-a transportat pe dinamovişti la Iaşi, avariat de o barză

Avionul care i-a transportat pe dinamovişti la Iaşi, avariat de o barză (Imagine: Mediafax Foto)

"Aeronava care efectua zborul RO703, Bucureşti- Iaşi, în procedură de aterizare pe aeroportul Iaşi a lovit cu partea frontală (coiful radarului) o pasăre de dimensiuni mari, aflată în zbor. Cu toate acestea, avionul a aterizat pe aeroportul din Iaşi în condiţii de siguranţă deplină şi nici unul dintre pasageri, ori membri ai echipajului nu au suferit vreo leziune", precizează Biroul de presă al companiei Tarom.

Zborul de retur, RO704 (Iaşi- Bucureşti), va fi efectuat cu o altă aeronava şi va avea o întârziere de aproximativ două ore, faţă de ora iniţială de decolare (ora 13.00), spune sursa citată.

Rednic: Mulţumim comandantului avionului

"Îi mulţumim comandantului avionului, domnul Osicianu, în numele meu şi al echipei, că a reuşit să aterizeze în bune condiţiuni. A fost o situaţie destul de dificilă pe care noi nu am simţit-o însă, datorită echipajului acestui avion. Îi mulţumim", a declarat antrenorul Mircea Rednic agenţiei MEDIAFAX.

Directorul Aeroportului Iaşi: Incidentul nu putea fi prevenit

"Dispunem de aparate speciale pentru a îndepărta păsările, dar acestea sunt montate în zona de aterizare a avioanelor, deci pe suprafeţe limitate. Nu putem controla incidentele de acest gen, dacă păsările zboară la înălţimi mari", a declarat Stanciu.

Directorul aeroportului ieşean a mai spus că aeronava Tarom Bucureşti-Iaşi a încercat să ocolească stolul de păsări, însă una dintre acestea a lovit partea din faţa a avionului.

"Până acum nu am mai avut la Iaşi astfel de incidente. Avionul a aterizat în jurul orei 12.40 la Iaşi, iar toţi pasagerii au fost debarcaţi în condiţii normale. Cursa care urma să plece la ora 13.00 spre Bucureşti a fost amânată cu două ore. O altă aeronavă a fost trimisă deja de la Bucureşti spre Iaşi, pentru a o înlocui pe cea avariată", a afirmat Cristian Stanciu.

Reprezentanţi ai Aeroportului Iaşi susţin că aeronava s-ar fi ciocnit cu pasărea la o înălţime de 1.000 de metri, iar în momentul respectiv avionul se afla în procedura de aterizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici