Avocatul Capello: Mutu poate lua o sancţiune mică

Avocatul Pier Filippo Capello, fiul antrenorului Angliei, Fabio Capello, a declarat că atacantul român Adrian Mutu, care a fost audiat de CONI în cazul de dopaj cu sibutramină, poate primi o pedeapsă mică dacă arată că substanţa dopantă din corpul său nu i-a îmbunătăţit randamentul sportiv.

19 afișări
Imaginea articolului Avocatul Capello: Mutu poate lua o sancţiune mică

Avocatul Capello: Mutu poate lua o sancţiune mică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Capello jr. este considerat unui dintre cei mai buni avocaţi italieni în drept sportiv, în special în probleme legate de doping.

"În cazul în care Adrian Mutu va fi capabil să susţină care au fost motivele pentru care acele substanţe interzise au fost găsite în organismul său şi poate să confirme că nimic din substanţa depistată nu a avut un aport pentru îmbunătăţirea performanţelor sportive, atunci va putea beneficia de o pedeapsă mai puţin gravă pentru cariera sa. Toate acestea sunt determinate de faptul că orice sportiv care a mai fost găsit dopat în trecut, putând fi şi exemplul lui Mutu (n.r. - după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină, pe vreme când juca la Chelsea), riscă o pedeapsă serioasă", a declarat Filippo Capello, pentru site-ul tuttomercatoweb.com.

Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, a fost audiat miercuri de procuroul antidoping al CONI, timp de aproape o oră şi jumătate, fotbalistul refuzând să facă vreo declaraţie atât la intrarea, cât la ieşirea din sediul CONI. Fotbalistul român a fost însoţit de avocaţii Antonio D'Avirro şi Michele Ducci la audieri.

Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma a două controle antidoping, primul efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul Fiorentina - Bari, scor 2-1, din campionatul Italiei, şi al doilea la 20 ianuarie, după partida Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei. Jucătorul a fost suspendat provizoriu de către CONI, iar atacantul român a renunţat să ceară analiza probelor B.

Mama lui Mutu a susţinut că jucătorul a luat un medicament pentru slăbit, pe care ea îl uitase când l-a vizitat în Italia, iar pe prospectul acestuia nu scria că ar fi conţinut sibutramină.

Adrian Mutu a fost pentru prima oară în carieră depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping.

Adrian Mutu riscă o suspendare de până la patru ani, dacă se va considera că este recidivist sau una de cel mult trei luni în caz contrar, a estimat presa italiană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici