Avocatul lui Mutu: Suntem în aşteptarea recomandării Procurorului Federal

Avocatul atacantului Adrian Mutu, Nino D'Avirro, a declarat, marţi dimineaţă, pentru cotidianul La Nazione, că se aşteaptă decizia Procurorului Federal în cazul "sibutramina", acesta urmând să recomande sancţiunea pentru fotbalistul Fiorentinei, informează site-ul fiorentina.it.

37 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Mutu: Suntem în aşteptarea recomandării Procurorului Federal

Avocatul lui Mutu: Suntem în aşteptarea recomandării Procurorului Federal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem în aşteptarea recomandării Procurorului Federal. Odată cu recomandarea acestuia se va stabili ziua audienţei, iar apoi se da sentinţa. În anumite cazuri se anunţă sancţiunea pe care a recomandat-o Procurorul Federal, dar momentan suntem în aşteptare", a spus D'Avirro.

Scandalul de dopaj în cazul lui Adrian Mutu, al doilea în cariera românului, a izbucnit la 28 ianuarie, când Comitetul Olimpic Italian (CONI) a anunţat că atacantul Fiorentinei a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei. La numai 24 de ore, CONI a informat că este pozitiv şi rezultatul testului efectuat de Mutu după meciul Lazio - Fiorentina, din Cupa Italiei, care a avut loc în 20 ianuarie.

Mutu a fost suspendat provizoriu de către CONI, iar atacantul român a renunţat să ceară analiza probelor B.

Mama lui Mutu a susţinut că jucătorul a luat un medicament pentru slăbit, pe care ea îl uitase când l-a vizitat în Italia, iar pe prospectul acestuia nu scria că ar fi conţinut sibutramină.

Adrian Mutu, a fost audiat, la 3 martie, iar presa italiană a precizat că verdictul în cazul său va fi dat la finalul lunii aprilie.

Adrian Mutu a fost pentru prima oară în carieră depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici