Avram: Delegările la meciurile din Liga I nu vor mai fi primite decât de arbitri

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că începând din retur delegările nu vor mai fi anunţate pe site-ul oficial al CCA, iar arbitrii vor fi informaţi prin intermediul e-mailurilor personale.

25 afișări
Imaginea articolului Avram: Delegările la meciurile din Liga I nu vor mai fi primite decât de arbitri

Avram: Delegările la meciurile din Liga I nu vor mai fi primite decât de arbitri (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Delegările de arbitri la Liga I vor fi făcute de o persoană, iar delegările observatorilor de către o altă persoană. La fel se va întâmpla şi la Liga a II-a şi a III-a. Din retur, delegările vor fi transmise doar pe e-mail, nu vor mai apărea pe site-ul CCA. Dacă se va afla în presă cine va arbitra un meci, atunci nu vor exista decât două variante: se va afla de la arbitrul delegat la acel meci sau de la cel care a trimis e-mailul. Mă mai sună oameni să iau anumite decizii, iar dacă încearcă la mine, atunci înseamnă că mai încearcă şi la arbitrii", a spus Avram.

Vasile Avram a afirmat că numărul greşelilor de arbitraj nu sunt sunt mai multe decât cele din trecut, doar că acum se pune o presiune mai mare asupra arbitrilor.

"Greşelile din arbitraj nu sunt mai multe ca altă dată. Au fost greşeli, sunt şi vor mai fi. Greşelile de arbitraj sunt mult mai mediatizate acum. La ora actuală chiar există o presiune asupra arbitrilor din partea conducătorilor şi a presei care afectează prestaţiile lor. Le-am recomandat să nu mai vorbească cu anumite persoane, pentru că foştii arbitri îi sună. Îmi e foarte greu să iau măsuri foarte dure dintr-o dată. În mintea mea nu există greşeli de arbitraj din cauza corupţiei. Faptul că se spune că e lipsă de valoare, eu zic că este un pas înainte, pentru că nu se mai vorbeşte despre corupţie", a completat Avram.

Preşedintele CCA şi-ar dori ca foştii arbitri să vină să îl ajute la conducerea forului şi să nu critice ori de câte ori au ocazia. "Unii şi-au dat demisia sau au fost demişi de la conducerea arbitrajului românesc, dar dacă îi chemăm să ne sprijine, ei consideră că este mai bine să ne atace", a subliniat Avram.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici