Avram: FRF trebuie susţinută financiar din bugetul MTS

Candidatul la alegerile pentru şefia FRF, Vasile Avram, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că federaţia ar trebui să primească finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului, banii urmând să fie investiţi în fotbalul de bază.

78 afişări
Imaginea articolului Avram: FRF trebuie susţinută financiar din bugetul MTS

Candidatul la alegerile pentru şefia FRF, Vasile Avram (Iamgine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Am construit un clasament al problemelor din teritoriu, iar la multe dintre ele, solicitările sunt în planul meu. Problema întâlnită cel mai des o reprezintă lipsa susţinerii finaniare din partea FRF şi a autorităţilor locale. Cea mai mare parte a fotbalului românesc se zbate în sărăcie. Oamenii nu au bani de echipamente, de deplasări, de plata baremurilor, asta ca să nu mai vorbim de infrastructură. FRF trebuie susţinută financiar din bugetul MTS. Gândiţi-vă ce ar însemna 1,5 milioane de euro de la MTS pentru fotbalul de bază. Din banii de la Loterie s-ar fi putut construi 40 de mini-baze cu trei-patru terenuri sintetice", a spus Avram.

Vasile Avram a afirmat că îşi doreşte crearea unei platforme on-line, astfel încât cluburile să nu mai fie nevoite să vină în Bucureşti pentru înregistrarea unor contracte. "O altă problemă e lipsa transparenţei deciziilor care se iau. Mulţi susţin că la FRF se lucrează ca acum 20-30 de ani, cu fişe. Nu există o platformă. Oamenii vin de la Satu Mare sau Tulcea la Bucureşti ca să înregistreze contractul unui jucător sau zece, al unui antrenor sau mai ştiu eu ce. Ei trebuie să vină şi pentru o viză la FRF. După ce voi câştiga alegerile, nu va mai exista posibilitatea ca un jucător să poată fi luat fără a se cunoaşte contribuţia fiecărui club la formarea lui. Toate aceste probleme vor sta la baza raportului de ţară al fotbalului românesc. Pentru a ajunge undeva trebuie să ştim starea actuală", a completat Avram.

Vasile Avram şi-a terminat, joi, la Bucureşti, turneul naţional în care şi-a prezentat programul de candidatură în faţa membrilor afiliaţi. "Am avut o întâlnire cu tot ce înseamnă structuri sportive afiliate la FRF din Ilfov şi municipiul Bucureşti. Această întâlnire a terminat turul din ultima lună pe care l-am făcut prin ţară. Am parcurs peste 6.000 de kilometri şi am avut 13 întâlniri cu structurile afiliate la FRF, care au drept de vot la alegerile din 5 martie. Le-am arătat, le-am explicat programul de candidatură cu obiective generale specifice, măsurile pe care le voi lua şi le-am explicat punctual ce vreau să fac pentru dezvoltarea fotbalului românesc. Este un plan care are la bază practici aplicate, dovedite. E un plan viabil, adaptat fotbalului românesc. Are viziune şi oferă soluţii", a adăugat Avram.

Fostul arbitru a menţionat că le-a oferit tuturor membrilor afiliaţi un contract prin care va putea fi demis în cazul în care nu va îndeplini punctele din program. "Le-am oferit tuturor contractul meu cu fotbalul românesc. E ca un angajament cu indicatori de performanţă pentru fotbalul românesc. Cu acest contract, fiecare club are posibilitatea să îmi ceară demisia dacă nu voi îndeplini propunerile asumate în primele trei luni, şase luni, un an şi doi ani. Totodată, dacă nu voi lua măsurile, îmi voi da demisia. Foarte multe probleme s-au ridicat în ceea ce priveşte starea fotbalului din românia. Le-am dat un chestionar pentru a-mi da problemele pe care le au şi le voi anexa la contractul meu cu fotbalul românesc", a mai spus Avram.

Vasile Avram a declarat că mai mulţi reprezentanţi ai cluburilor au fost sunaţi de oameni din anturajul lui Gheorghe Popescu, care le-au transmis să nu participe la întâlniri. "Interesul a fost foarte mare şi am fost foarte bine primit. Oamenii au venit la convocarea mea pentru fotbalul românesc, din respect pentru mine şi nu au fost convocaţi cu arcanul, de Bela Kassai, de politic sau de membrii Comitetului Executiv. Chiar şi astăzi s-au încercat ameninţări ca oamenii să nu vină la întâlnirea cu contracandidatul celui susţinut de FRF. Toţi vorbesc că pe toate căile se încearcă votarea unei anumite persoane. Dacă întrecerea din 5 martie va fi influenţată de ameninţări, şantaj, atunci fair play-ul va fi compromis, iar fotbalul românesc va avea de suferit. Se consideră câştigător datorită influenţelor şi presiunilor politice", a conchis Avram.

La alegerile pentru preşedinţia FRF care vor avea loc în cadrul Adunării Generale din 5 martie vor participa şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijină la alegeri pe Gheorghe Popescu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici