Avram: I-aş fi dat lui Marius Avram o notă aproape de foarte bine, nu regret delegarea lui la derbi

Preşedintele CCA, Vasile Avram, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, în situaţia în care ar fi fost observator la meciul Dinamo - Steaua, i-ar fi acordat fiului său, Marius Avram, un calificativ apropiat de «foarte bine», precizând că nu regretă delegarea acestuia la derbi.

22 afișări
Imaginea articolului Avram: I-aş fi dat lui Marius Avram o notă aproape de foarte bine, nu regret delegarea lui la derbi

Avram: I-aş fi dat lui Marius Avram o notă aproape de foarte bine, nu regret delegarea lui la derbi (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Având în vedere gradul de dificultate şi risc precum şi importanţa meciului Dinamo - Steaua, CCA şi eu personal suntem mulţumiţi de arbitraj. Am analizat acest joc şi credem că arbitrajul a fost unul bun. Dacă eram observator la acest joc, plecând de la recomandările FIFA şi UEFA, îi dădeam arbitrului (n.r. - fiul său, Marius Avram) o notă aproape de «foarte bine». CCA este de părere că la fazele despre care s-a discutat în presă arbitrul nu a greşit. Eu nu am regretat şi nici acum nu regret delegarea lui Marius Avram la Dinamo - Steaua, aş spune chiar din contră. Ştiţi câţi arbitri din lotul de Liga I au condus un Dinamo - Steaua? Foarte puţini. Nu putem rămâne cu unul sau doi arbitri din 25 care să conducă un astfel de derbi. Din punctul meu de vedere, orice arbitru din lotul de Liga I trebuie să poată conduce un Dinamo - Steaua", a afirmat Vasile Avram.

Preşedintele CCA a comentat în cadrul conferinţei de presă cele patru faze care au atras critici din partea conducătorilor celor două cluburi după partida Dinamo - Steaua, scor 2-1, din cadrul etapei a XI-a a Ligii I.

Prima fază care a produs nemulţumirea conducerii clubului Steaua este neacordarea cartonaşului roşu dinamovistului N'Doye pentru un fault la Bogdan Stancu. "Dacă arbitrul elimina un jucător în minutul 5 sau 7, atunci îşi pierdea credibilitatea şi până la sfârşit, colegii celui eliminat ar fi solicitat cartonaş roşu la absolut fiecare fault. Arbitrul a gestionat bine jocul, nu a dictat decât opt galbene, a fost imparţial. Şi chiar dacă a făcut greşeli nu le-a făcut numai de o parte", a spus preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

În ceea ce priveşte penaltiul reclamat de FC Dinamo la faultul lui Latovlevici asupra lui Torje, Vasile Avram a afirmat: "Intervenţia lui Latovlevici asupra lui Torje nu s-a petrecut în careu, ci în afara lui. Este un element important care trebuie luat în calcul. Apoi, se vede cum Torje amplifică totul lăsând piciorul în spate ca o dâră. Dacă era contact acolo, piciorul lui Torje pleca în sus, dar el şi-a lăsat piciorul ca o dâră. El a provocat contactul. Iar la o fază de acest gen noi dăm credit arbitrului. În plus, înaintea unui joc, un arbitru îşi face tactica şi îi reperează pe jucătorii problemă sau pe cei care simulează faulturile în suprafaţa de pedeapsă. Iar Torje este unul dintre aceşti jucători".

De asemenea, Vasile Avram susţine că portarul stelist Ciprian Tătăruşanu nu trebuia să fie eliminat la intervenţia asupra lui Torje încheiată cu penalti pentru Dinamo. "Nu a fost un fault violent. Una este un atac pentru minge şi alta un fault fără minge. Se impunea roşu pentru Tătăruşanu dacă Torje scăpa perpendicular pe poartă. Dar aici nu se pune problema de aşa ceva", a comentat Avram.

Referitor la penaltiul invocat de Steaua la faultul lui Mărgăritescu asupra lui Ricardo, Vasile Avram a explicat că centralul a procedat corect sancţionând infracţiunea din prima fază în care atacantul stelist la împins cu spatele pe dinamovist. "Ricardo este pe spate şi îl împinge pe adversar. Dacă Mărgăritescu se dădea la o parte atunci Ricardo cădea singur. Iar arbitrul a fluierat foarte repede, a fluierat prima greşeală, adică împingerea lui Ricardo. Dacă nu fluiera prima greşeală atunci era penalti, pentru că în cădere într-adevăr Mărgăritescu s-a lăsat cu mâinile pe Ricardo. Compartimentul tehnic a considerat că arbitrul a procedat corect fluierând împingerea şi trebuie să îi acordăm credit", a precizat oficialul CCA.

Prezent la conferinţa de presă, vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Dan Petrescu, a declarat că arbitrul Ionel Ivan a acordat greşit o lovitură de la unsprezece metri formaţiei Victoria Brăneşti în meciul din deplasare cu Universitatea Cluj. "Nu a fost fault la acea fază. Din păcate, când tocmai zizeam că e o etapă bună din punct de vedere al arbitrajului, exact atunci s-a întâmplat acea greşeală la meciul Victoriei Brăneşti. Noi considerăm că arbitrul nu a gestionat jocul aşa cum trebuie", a adăugat Dan Petrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici