Bach participă la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi extinde legăturile CIO cu UN Women

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a călătorit la New York pentru Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), unde a semnat marţi un parteneriat reînnoit cu UN Women.

103 afișări
Imaginea articolului Bach participă la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi extinde legăturile CIO cu UN Women

Bach participă la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi extinde legăturile CIO cu UN Women

Acesta continuă activitatea dintre cele două organizaţii, care datează din 2012, iar în cel mai recent acord îşi propune să promoveze "politici, guvernanţă şi investiţii care să ţină cont de gen", oportunităţi sigure şi egale pentru femei în sport, să prevină violenţa bazată pe gen şi să consolideze comunicarea şi colaborarea.

Printre iniţiativele planificate se numără o extindere a programului "O victorie duce la alta", lansat pentru a utiliza sportul în scopul prevenirii violenţei împotriva fetelor şi femeilor în Brazilia de la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, prin intermediul proiectului "Gender Equality Through Sport Bridging Project" în America Latină, Caraibe şi Asia-Pacific.

Un plan general de activităţi pe doi ani prezintă obiectivele care urmează să fie atinse de CIO şi UN Women.

CIO a afirmat că acordul reînnoit demonstrează angajamentul său de a promova egalitatea de gen, Bach salutând cel mai recent memorandum de înţelegere (MoU).

"Sportul are potenţialul de a transforma vieţi, iar extinderea parteneriatului nostru cu UN Women ne va ajuta să ne asigurăm că toate femeile şi fetele au posibilitatea de a beneficia de această putere unică a sportului", a declarat el.

"Cu acest nou Memorandum de Înţelegere, vom consolida iniţiativele noastre în curs de desfăşurare pentru a încuraja participarea sportivă în rândul fetelor şi pentru a avansa spre egalitatea de gen."

Membrii CIO Laura Chinchilla din Costa Rica, Kolinda Grabar-Kitarović din Croaţia şi Reema Bandar Al-Saud s-au alăturat lui Bach la ceremonia de semnare, alături de directorul executiv al UN Women, Sima Bahous.

În timpul preşedinţiei lui Bach, relaţiile dintre CIO şi ONU s-au consolidat, secretarul general al acesteia, António Guterres, participând la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de anul trecut de la Beijing.

Săptămâna la nivel înalt a Adunării Generale a ONU a început luni şi urmează să se desfăşoare până vineri (22 septembrie).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici