Badea: Nu vor fi sancţiuni abuzive împotriva jucătorilor care au părăsit echipa

Preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, marţi, că jucătorii care au părăsit cantonamentul echipei vor fi "audiaţi" în Consiliul de Administraţie, iar sancţiunile în cazul lor nu vor fi "abuzive sau arbitrare", ci conforme cu regulamentul.

25 afișări
Imaginea articolului Badea: Nu vor fi sancţiuni abuzive împotriva jucătorilor care au părăsit echipa

Badea: Nu vor fi sancţiuni abuzive împotriva jucătorilor care au părăsit echipa (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"Procedurile din regulamente prevăd unele etape care trebuiesc parcurse. După aceste etape vom şti cine şi ce şanse mai are de a rămâne la Dinamo. Eu spun că se vor lua acele măsuri prevăzute în regulament, în concordanţă cu faptele individuale ale fiecăruia. În plan uman am înţelegere pentru toţi, în plan sportiv nu pot să am înţelegere pentru nimeni, atât timp cât nu sunt respectate clauze contractuale sau alte lucruri. De aceea nu pot spune care vor fi sancţiunile. Nu vom recurge în niciun caz la sancţiuni abuzive, arbitrare sau cu conotaţii sentimentale. Vor fi corecţii conform regulamentului. Vom audia jucătorii în Consiliul de Administraţie şi apoi le vom comunica sancţiunile, după toate aceste etape care trebuie parcurse", a declarat Badea.

Oficialul dinamovist a afirmat că antrenorul Cornel Ţălnar va decide dacă îi va reprimi pe cei cinci jucători în lotul primei echipe sau dacă aceştia se vor antrena separat.

"Eu nu pot să fiu supărat pe nimeni. Sportivii şi-au asumat o responsabilitate şi individuală, şi colegială faţă de colegii care au rămas şi au jucat la Bistriţa. Eu nu am mai discutat cu niciunul dintre jucători din ziua de joi când au decis să plece. Fiecare jucător are dreptul să-şi aleagă un manager, nu este problema noastră. Florin Prunea a prezentat un raport, care urmează să fie evaluat şi instrumentat cu situaţiile prezentate de membrii stafului tehnic care au fost în cantonament cu echipa. E decizia conducerii tehnice unde se vor antrena. Florin Bratu are o altă situaţie, a revenit în programul pe care l-a stabilit antrenorul principal, a revenit la Bucureşti, s-a antrenat şi a jucat la echipa a doua. Unde va juca decide antrenorul echipei. N'Doye se antrenează separat, are şi o problemă medicală din câte ştiu şi lucrurile vor continua într-o manieră în care să respectăm regulamentul, dar şi raţiunile tehnice", a mai spus Badea.

Cei cinci jucători care au refuzat să intre în cantonament s-au antrenat, marţi dimineaţă, cu începere de la ora 11.00, separat de lotul dinamovist, aşa cum au făcut-o şi luni.

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a revenit, marţi, în România, după ce a petrecut o vacanţă la Miami. De la aeroport, Borcea s-a dus direct la vestiarul jucătorilor, unde a discutat cu aceştia după antrenamentul de marţi.

Ulterior, conducătorul dinamovist a intrat în şedinţă alături de preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea, şi de antrenorul Cornel Ţălnar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici