Badea: Cinci jucători dinamovişti au părăsit cantonamentul echipei

Preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat că jucătorii Andrei Mărgăritescu, Marius Alexe, Adrian Cristea, Gabriel Boştină şi Ianis Zicu nu au participat la antrenamentul de joi, efectuat de la Cluj-Napoca, părăsind cantonamentul.

20 afișări
Imaginea articolului Badea: Cinci jucători dinamovişti au părăsit cantonamentul echipei

Badea: Cinci jucători dinamovişti au părăsit cantonamentul echipei (Imagine:Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"Vorbim de cinci jucători care au plecat. Sunt jucători profesionişti, sunt sub contract cu Dinamo şi vor răspunde în mod evident pentru gestul lor. Eu am vorbit cu Mărgăritescu, cu Alexe, cu Zicu, însă nu pot dezvălui conţinut acestor discuţii. Din punct de vedere sportiv, eroarea este majoră, aceea de a refuza să te pregăteşti şi să te prezinţi la un meci al echipei. Şi-au asumat un risc enorm în cariera sportivă, atât la Dinamo, cât şi la alte echipe. Niciunul dintre jucătorii pe care i-am nominalizat, şi am vorbit indirect şi cu Boştină, nu a invocat problema salariilor. Oricum, şi chiar dacă ar fi invocat această problemă, noi ne aflăm într-o situaţie de contracte individuale de muncă, nu contracte colective, salariile la Dinamo sunt diferite, termenele de plată sunt diferite", a spus Badea, la GspTV.

Oficialul dinamovist a povestit ce s-a întâmplat miercuri seară, după eliminarea echipei din Cupa României: "După meciul cu CFR, am fost sunat de Prunea care mi-a spus că din cantonament lipsesc trei jucători, N'Doye, Kone şi Diabate, fără ca o persoană din staf să fie în cunoştinţă de cauză de această ieşire dintr-un program colectiv. În această situaţie, funcţie de discuţiile care au avut loc între jucători, am decis ca N'Doye să fie scos dintr-un program colectiv, pe care îl refuză să-l îndeplinească şi să vină la Bucureşti, pentru a continua pregătirea. Am considerat că N'Doye a avut o atitudine care sfidează colectivul şi conducerea tehnică şi afectează pregătirea. Ar putea fi invocate circumstanţele că este un jucător talentat, dar nu cred că trebuie să fie jucător doar 90 de minute."

Badea a afirmat că N'Doye a plecat primul spre Bucureşti, fiind urmat, cu o altă cursă aeriană, de Bratu şi de alţi jucători (Vojislav Vranjikovici şi Martin Zivny), aceştia din urmă nefiind convocaţi pentru meciul de sâmbătă cu Gloria Bistriţa. "A fost o situaţie anticipată. Tot lotul a efectuat deplasarea, o parte dintre ei urmau să se întoarcă, se ştia că trei sau patru vor reveni la Bucureşti, pentru a se pregăti cu echipa a doua, pentru meciul cu Petrolul. În condiţiile în care aceşti jucători care nu erau în vederile antrnorului pentru lista meciului cu Gloria, era o mişcare absolut firească. Pentru a nu se produce nicio confuzie între cele două deplasări, am apelat la ore diferite. N'Doye a plecat primul, ceilalţi trei au plecat în jurul orei 16.00. Era firească această disjuncţie de ceilalţi, pentru a nu se produce confuzii în opinia publică. Revenirea lui Bratu a fost una anticipată, jucătorul ştia asta, iar antrenorul i-a explicat acest lucru înainte de meciul de la Cluj", a afirmat Badea.

Oficialul a adăugat că decizia care s-a luat împotriva lui N'Doye a fost de natură să demonstreze celorlalţi componenţi ai lotului că senegalezul nu este un jucător protejat. Totodată, Badea i-a avertizat pe cei cinci că acţiunea de joi reprezintă " o problema serioasă pentru cariera lor".

Întrebat dacă a existat vreun conflict între Bratu şi managerul sportiv Florin Prunea, Badea a răspuns: "Aştept detalii de la staful tehnic şi de la cei implicaţi."

Scandalul la Dinamo a început după meciul pierdut de Dinamo, la Cluj, cu CFR, scor 1-2, în manşa retur a semifinalelor Cupei României, înfrângere echivalentă cu eliminarea "alb-roşilor" din Cupa României.

Trei fotbalişti dinamovişti, Ousmane N'Doye, Djakaridja Kone şi Zie Diabate, au plecat din cantonamentul de la Cluj să petreacă fără să anunţe conducerea clubului. Potrivit Sport.ro, cei trei susţin că au fost acasă la jucătorul CFR-ului Yousuf Kone.

Faptul că N'Doye nu este sancţionat pentru desele sale acte de indisciplină a stârnit nemulţumirea celorlalţi fotbalişti, iar şase dintre aceştia au decis, joi, să părsească echipa, plecând spre Bucureşti.

Conducera clubului a hotărât ca N'Doye să fie trimis la echipa a doua, iar Kone şi Diabate să fie amendaţi, fiind la primul act de idisciplină.

Despre Florin Bratu s-a speculat că ar fi fost trimis la echipa a doua de către conducerea clubului, însă atacantul dinamovist a precizat că el a cerut să evolueze la Dinamo II pentru a avea meciuri în picioare, deoarece nu a jucat nici în partida de la Cluj, din Cupa României. Bratu, care a plecat şi el la Bucureşti, a adăugat că săptămâna viitoare aceştia vor spune tot despre actuala situaţie de la echipă.

"Am luat decizia de a juca la echipa a doua împreună cu colegii mei pentru că ieri nu am jucat şi trebuie să joc duminică. Vreau să spun doar atât: le mulţumesc celor 5-6 colegi care mi se vor alătura în această seară. Îl aşteptăm luni pe managerul nostru Giovani Becali, iar marţi voi spune tot despre această situaţie de la Dinamo. Eu nu sunt exclus din lot şi a fost decizia mea de a veni şi a juca pentru a avea meciuri în picioare. Mai multe veţi afla marţi când vom face o conferinţă de presă toţi", a spus Bratu, pe Aeroportul Henri Coandă, la sosirea de la Cluj, unde se află formaţia "alb-roşie".

După meciul de la Cluj, Dinamo a rămas în Ardeal, urmând a disputa, sâmbătă, la Bistriţa partida cu Gloria din etapa a XXVIII-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici