Bagnaia câştigă primul titlu de MotoGP, iar Ducati pune capăt unei perioade de 15 ani de secetă

Francesco Bagnaia, de la Ducati, a câştigat duminică primul său titlu de campion mondial de MotoGP în Marele Premiu de la Valencia, care a încheiat sezonul, Fabio Quartararo nereuşind să îl depăşească în clasament.

215 afișări
Imaginea articolului Bagnaia câştigă primul titlu de MotoGP, iar Ducati pune capăt unei perioade de 15 ani de secetă

Campionul în exerciţiu Quartararo era la 23 de puncte în spatele lui Bagnaia înainte de ultima cursă. Pilotul de la Yamaha avea nevoie de o victorie pentru a-l depăşi pe italian, dar a terminat pe locul patru într-o cursă câştigată de Alex Rins de la Suzuki.

În ciuda unei coliziuni la începutul cursei, Bagnaia a terminat al nouălea, suficient pentru a-şi păstra poziţia de lider în campionat şi pentru a oferi celor de la Ducati primul titlu de la cel câştigat de Casey Stoner în 2007, punând capăt la 15 ani de dominaţie a producătorilor japonezi.

„Cea mai grea cursă din viaţa mea! Misiunea mea era să fiu în primii cinci... dar am început să mă lupt după trei-patru tururi, partea din faţă a motocicletei fiind imposibil de controlat", a declarat Bagnaia.

„Dar cel mai important lucru este că am câştigat... suntem campioni mondiali. Este o zi cu adevărat minunată".

Titlul său a marcat cea mai mare revenire din istoria MotoGP, deoarece la jumătatea sezonului era în urmă cu 91 de puncte şi a pus capăt unei aşteptări de 50 de ani ca un pilot italian să câştige campionatul pe o motocicletă italiană, după marele Giacomo Agostini.

De asemenea, el a devenit primul italian care câştigă titlul la MotoGP de când Valentino Rossi a fost încoronat campion ultima dată în 2009 cu Yamaha.

Bagnaia a sărbătorit fluturând steagul italian în timp ce Ducati i-a înmânat o cască de aur, tânărul de 25 de ani, vizibil emoţionat, luându-şi un moment pentru a se linişti înainte de a o ridica în aer în semn de triumf.

Rins a avut un start perfect pentru a prelua conducerea de la Jorge Martin, cel care se afla în pole-position, în primul viraj, în timp ce speranţele de titlu ale lui Quartararo au devenit din ce în ce mai slabe, deorece Bagnaia a urcat pe grila de start de pe locul opt pentru a se lupta cu pilotul Yamaha pentru locul cinci.

Cei doi pretendenţi la titlu au fost implicaţi într-o luptă intensă, fără menajamente, la începutul cursei şi chiar s-au ciocnit în timp ce se luptau pentru poziţie, ceea ce a dus la deteriorarea părţii din faţă a motocicletei lui Bagnaia.

Bagnaia a părut să se chinuie după coliziune şi a decis să stea în spate şi să evite orice risc, ştiind că va fi încoronat campion atâta timp cât va termina în primii 14, chiar dacă Quartararo va câştiga cursa.

Marc Marquez de la Honda a plecat al doilea pe grila de start şi părea pregătit pentru un podium, dar a căzut în virajul opt cu 18 tururi înainte de final, punând capăt sezonului Honda, după ce colegul său de echipă Pol Espargaro a căzut mai devreme.

Coechipierul lui Bagnaia, Jack Miller, a luptat pentru locul trei în ultima sa cursă pentru Ducati, dar australianul a pierdut aderenţa şi a căzut la scurt timp după ce a cedat poziţia lui Brad Binder de la KTM, care l-a depăşit şi el pe Martin pentru a urca pe locul doi.

Dar nu l-a putut opri pe Rins, care a văzut primul steagul cu carouri în ultima sa cursă pentru Suzuki, iar echipa japoneză, care va fi desfiinţată, a spus adio cu o victorie în MotoGP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici