Baieţii răi din lumea sportului

Despre cei mai mulţi aţi auzit deja, în timp ce unii vă sunt încă necunoscuţi. Absolut toţi, însă, au în comun acelaşi lucru... au o priză extraordinară la public, sunt admiraţi şi blamaţi totodată, şi asta pentru faptul că ei sunt nonconformiştii din arenă, baieţii răi din lumea sportului. Evident că o listă cum este cea de mai jos nu poate cuprinde toate numele dintr-o atare categorie dar, cu siguranţă, o să vă aducă în vedere, într-o ordine aleatorie, pe cei mai cunoscuţi dintre sportivii care s-au remarcat şi altfel decât prin performanţele de pe terenul de joc.

27 afișări
Imaginea articolului Baieţii răi din lumea sportului

Baieţii răi din lumea sportului

Diego Armando Maradona

Considerat un veritabil zeu în Argentina, Maradona este, în acelaşi timp, şi un personaj a cărui reputaţie negativă nu mai este un secret pentru nimeni. Deşi pe terenul de joc, Butoiaşul Atomic, aşa cum era poreclit, nu avea rival... în afara acestuia, Maradona cu greu se putea numi un sportiv. Încă din anul 1982, anul transferului său la Barcelona, argentinianul a început să consume regulat cocaina, obicei nefast pe care l-a continuat şi după plecarea la Napoli, clubul la care a reuşit unele dintre cele mai mari performanţe. Tot atunci au apărut voci care susţineau că Maradona a devenit un om al Mafiei, fiind prieten cu mai mulţi membri ai cunoscutei grupări Camorra. Adulat de suporterii napoletani, Maradona îşi permitea să vina la antrenamente doar atunci când vroia şi să se antreneze singur, după bunul plac, motiv pentru care a şi primit o amendă de 70.000 de dolari. Abia când consumul său de cocaina a fost dovedit, şi dupa numeroase scandaluri, inclusiv unul în care trebuia să îşi recunoască un copil nelegitim, Maradona a părăsit clubul italian în dizgraţie.

Nici după incheierea vieţii sportive, dacă se poate numi aşa, Maradona nu a dispărut de pe prima pagina a ziarelor de scandal. Hărţuit aproape zilnic de ziarişti din toată lumea, el a şocat o lume întreagă atunci când a deschis focul asupra acestora. Mult mai recent, acelaşi Maradona a lovit cu maşina un ziarist insistent care dorea să îi ia un scurt interviu.

Mike Tyson

Mike Tyson, Michael Gerard Tyson pe numele său adevărat, cu greu îşi poate găsi un rival mai dur şi mai controversat în lumea boxului profesionist din ultimele decenii. Poreclit "cel mai rău om de pe planeta", Tyson a uimit o lume întreagă atunci când s-a lansat în boxul de mare performanţă: 19 meciuri, 19 victorii prin KO, 12 dintre aceasta având loc în primă rundă. Lista victoriilor sale ajunsese la un neverosimil 42-0, atunci când Buster Douglas a dovedit că Tyson poate fi învins, deşi sunt mulţi cei care cred că victoria lui Douglas, una dintre cele mai putin probabile în lumea boxului, a fost una trucată chiar de către impresarul lui Tyson, celebrul Don King. Iron Mike este şi primul boxer la categoria supergrea care a detinut titlurile WBA, WBC şi IBF simultan.

Citeşte mai multe despre băieţii răi din lumea sportului pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici