Balaj: Contra a fost eliminat pentru protestele repetate, cuvintele adresate sunt reprobabile

Arbitrul Cristian Balaj, care a condus la centru meciul Gaz Metan Mediaş - Petrolul Ploieşti, scor 1-0, a declarat, luni, la Sport.ro, că l-a eliminat pe tehnicianul Cosmin Contra, la finalul jocului, pentru protestele repetate şi a calificat drept reprobabile cuvintele ce i-au fost adresate.

152 afișări
Imaginea articolului Balaj: Contra a fost eliminat pentru protestele repetate, cuvintele adresate sunt reprobabile

Balaj: Contra a fost eliminat pentru protestele repetate, cuvintele adresate sunt reprobabile (Imagine: Laurenţiu Mich/Mediafax Foto)

"Nu pot să vă spun cuvintele care mi-au fost adresate. Au fost raportate în raportul de arbitraj care s-a transmis către Comisia de Competiţii. Un lucru este cert, fiecare dintre noi răspunde pentru faptele sale. Au fost anumite lucruri evidente: protestele din prima repriză, Cosmin Contra a fost atenţionat verbal în prima repriză, după care la ieşirea de pe terenul de joc, la final, a continuat să aibă proteste pe un ton foarte ridicat, cu gesturi. Nu e necesar să foloseşti cuvinte injurioase şi jignitoare pentru a fi elimimat. Contra a fost eliminat pentru protestele repetate. El era supărat, în primul rând s-a referit foarte mult la alte arbitraje, ori acelea nu mă priveau pe mine. Am scos cartonaşul roşu pentru a fi evident că a fost eliminat. Dacă s-ar fi întâmplat pe parcursul jocului, doar l-aş fi invitat în tribună. Cuvintele care mi-au fost adresate din punctul meu de vedere sunt reprobabile, sper că a fost o greşeală", a spus Balaj.

Cristian Balaj a precizat că arbitrul asistent s-a aflat într-o poziţie excelentă la faza golului, contestată vehement de cei de la Petrolul. "Colegul meu a fost plasat pe linie. A avut o poziţie excelentă şi nu a avut niciun dubiu. (...) Probabil că dacă ar fi câştigat discursul işi atitudinea de după joc ar fi fost cu totul alta. Repet, ca să fie eliminat nu trebuie să înjure. I-am spus să considere că e eliminat, nu a înţeles, a continuat să aibă acea atitudine şi de aceea i-am arătat cartonaşul roşu. Cuvintele care mi-au fost adresate probabil au fost auzite şi de alte persoane. Din punctul meu de vedere omul Contra reprezintă cu toul altceva decât comportamentul pe care l-a avut la finalul jocului", a mai spus Balaj.

Tehnicianul echipei Petrolul Ploieşti, Cosmin Contra, a declarat după înfrângerea din partida cu Gaz Metan Mediaş, scor 1-0, că maniera de arbitraj a lui Cristian Balaj a lăsat de dorit, fiind "într-o singură direcţie", şi că de patru meciuri arbitrajele au fost împotriva formaţiei prahovene. "Felicit Gaz Metan. Se pare că e un teren unde nu putem să câştigăm. Ştiam că e o echipă agresivă, ordonată tactic... Au dat gol la o fază foarte dubioasă. Din păcate maniera de arbitraj a domnului Balaj a lăsat de dorit astăzi. A fost într-o singură direcţie. Trebuie să fii foarte sigur să validezi un gol dacă e dubios. La sfârşit am spus că de-aia pleacă antrenorii valoroşi din România, din cauza arbitrajelor, şi mi-a dat roşu. De vreo patru meciuri arbitrajele sunt împotriva noastră sută la sută. Dacă vrea cineva să câştige campionatul să ne spună că nu e nicio problemă. Pot să stau în tribună tot campionatul sau îmi voi da demisia şi voi pleca", a spus Contra la Digi Sport.

Formaţia Petrolul Ploieşti a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), de echipa Gaz Metan Mediaş, într-un meci din etapa a X-a a Ligii I.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Vitinho, în minutul 80. Acesta a trimis mingea în plasă cu un şut din apropiere, după ce iniţial balonul a fost respins de Pecanha. Faza a fost contestată de oaspeţi, care au susţinut că mingea nu a depăşit linia porţii, fiind scoasă de Teixeira.

După fluierul final al partidei, centralul Cristian Balaj i-a arătat cartonaşul roşu tehnicianului Cosmin Contra, care a fost extrem de furios.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici