Bâlbă era la volan în momentul producerii accidentului

Poliţiştii au demonstrat, în urma expertizelor efectuate, că jucătorul echipei Poli Iaşi Ionuţ Bâlbă se afla la volanul maşinii sale în momentul în care s-a produs accidentul din noaptea de luni spre marţi, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Iaşi, Cristian Mândru.

34 afișări
Imaginea articolului Bâlbă era la volan în momentul producerii accidentului

Bâlbă era la volan în momentul producerii accidentului (Imagine: Mediafax Foto)

"Astăzi am primit rezultatele expertizei tehnico-ştiinţifice, care a dovedit faptul că Ionuţ Dumitraşcu, cel care a venit la poliţie şi a declarat că se afla la volanul maşinii lui Ionuţ Bâlbă în momentul accidentului, nu era conducătorul auto. S-a demonstrat că la volanul maşinii se afla Ionuţ Bâlbă. Acestuia i-a fost suspendat permisul pentru 60 de zile şi a fost amendat. În ceea ce-l priveşte pe Dumitraşcu, împotriva acestuia nu se va lua nicio măsură, deoarece el nu a dat declaraţii credibile", a afirmat, joi, Cristian Mândru.

Potrivit şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, comisar-şef Liviu Zanfirescu, în noaptea de luni spre marţi un echipaj de la Circulaţie a depistat în trafic, pe o stradă din centrul municipiului Iaşi, maşina lui Ionuţ Bâlbă, un Audi Q 7, care rula cu viteză foarte mare.

Sursa citată a precizat că un echipaj al Poliţiei Rutiere i-a făcut şoferului semn să oprească, însă acesta şi-a continuat drumul, astfel că poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului. La scurt timp, la câteva sute de metri distanţă de locul în care şoferul fusese somat să oprească, poliţiştii au găsit maşina izbită de un stâlp de pe marginea drumului. Şoferul, însă, nu se mai afla la faţa locului. "Primele cercetări arată că la volan se afla chiar proprietarul maşinii, Ionuţ Bâlbă", a declarat, marţi, comisarul-şef Liviu Zanfirescu.

Însă Bâlbă a negat că s-ar fi aflat la volanul autoturismului său implicat în accident, aşa cum afirmau poliţiştii, susţinând că persoana care a condus maşina şi a fugit de la locul accidentului a fost un prieten.

Marţi seară, Ionuţ Dumitraşcu, fost jucător al echipelor CFR Paşcani şi CFR Iaşi, actualmente arbitru, s-a prezentat la sediul Poliţiei Rutiere din Iaşi, declarând că el a condus maşina atacantului Ionuţ Bâlbă în momentul accidentului.

Ionuţ Dumitraşcu le-a spus poliţiştilor că nu a văzut semnalele făcute de agenţii de circulaţie ca să oprească şi că nu ştia că a fost urmărit. "Am văzut, într-adevăr, o persoană cu o vestă reflectorizantă, dar nu am ştiut că este poliţist şi nici nu am văzut că îmi face semn să opresc. Nici după aceea nu am văzut să fiu urmărit de vreo maşină de poliţie. Eu am permis din 2002, dar nu prea am mai condus şi de aceea am pierdut controlul maşinii şi am intrat în acel stâlp. După aceea am lăsat maşina acolo şi am plecat acasă. În termen de 24 de ore m-am prezentat la Poliţie să anunţ accidentul", le-a spus Dumitraşcu anchetatorilor, iar aceştia au dispus efectuarea unei expertize pentru a se stabili cine a condus maşina.

Dumitraşcu riscă o pedeapsă cu închisoarea în cazul în care se va dovedi că a depus mărturie mincinoasă susţinând că el se afla la volanul maşinii jucătorului ieşean în momentul producerii accidentului, a declarat Zanfirescu.

"Urmează să demarăm o anchetă pentru a verifica dacă într-adevăr Ionuţ Dumitraşcu a depus mărturie mincinoasă. În cazul în care, la finalul anchetei, se va dovedi acest lucru, el riscă întocmirea unui dosar penal pe numele său. Astfel, Ionuţ Dumitraşcu riscă pedeapsa cu închisoarea de la şase luni la doi ani sau o amendă penală. De asemenea, el ar putea scăpa doar cu o sentinţă de condamnare fără executare", a spus, joi, Liviu Zanfirescu.

Şeful IPJ Iaşi îl contrazice astfel pe purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Iaşi, Cristian Mândru, care afirmase că împotriva lui Dumitraşcu nu se va lua nicio măsură, deoarece acesta nu a dat declaraţii credibile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici