Balbuena şi Wendel folosesc noua regulă FIFA pentru a-şi suspenda contractele cu cluburile din Rusia

Fotbaliştii Fabián Balbuena şi Wendel au profitat de o nouă regulă FIFA şi şi-au suspendat contractele cu echipele ruseşti Dinamo Moscova, respectiv Zenit Sankt Petersburg, pentru sezonul 2022-2023.

270 afișări
Imaginea articolului Balbuena şi Wendel folosesc noua regulă FIFA pentru a-şi suspenda contractele cu cluburile din Rusia

Balbuena şi Wendel folosesc noua regulă FIFA pentru a-şi suspenda contractele cu cluburile din Rusia

Luna trecută, forul de conducere mondial a anunţat o prelungire a „regulilor de angajare temporară" care au fost introduse pentru a ajuta jucătorii şi antrenorii afectaţi de războiul din Ucraina.

Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor introdus în martie a fost ajustat pentru a le oferi jucătorilor şi antrenorilor străini dreptul de a-şi suspenda contractele de muncă în Rusia până la 30 iunie 2023.

„Prieteni, vreau să vă informez că părăsesc clubul pentru acest sezon", a declarat paraguayanul Balbuena într-un comunicat.

"M-am gândit la această decizie timp de o lună şi am luat-o exclusiv din motive familiale.

Le mulţumesc fanilor, staff-ului, staff-ului tehnic, coechipierilor mei pentru acest sezon minunat, vă mulţumesc foarte mult!

Îi doresc lui Dinamo cel mai mare succes în sezonul următor".

Clubul l-a transferat pe Balbuena liber de contract după ce i-a expirat contractul cu West Ham United.

Cu 32 de apariţii, fundaşul i-a ajutat să obţină un loc trei în prima ligă rusă şi o medalie de vicecampion în Cupa Rusiei.

„Suntem cu siguranţă supăraţi de decizia lui Fabián, dar clubul a fost pregătit pentru posibilele consecinţe ale recentei decizii a FIFA. Dinamo lucrează activ pe piaţa transferurilor şi va face tot posibilul pentru a compensa această pierdere", a declarat directorul executiv al lui Dinamo, Pavel Pivovarov.

„Îi mulţumim lui Fabian pentru jocul dezinteresat pentru Dinamo şi pentru contribuţia sa la câştigarea medaliei de bronz în sezonul trecut, sperăm în revenirea sa rapidă la clubul nostru."

Brazilianul Wendel, în vârstă de 24 de ani, şi-a suspendat şi el contractul cu Zenit, câştigătoarea campionatului, şi intenţionează să semneze cu Flamengo, în ţara sa natală.

Deşi clubul se află în discuţii cu agentul său, acesta a declarat că va fi imposibil să îi satisfacă pretenţiile salariale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici