Balonul de Aur - Messi, favorit pentru al treilea trofeu consecutiv

Nominalizat alături de portughezul Cristiano Ronaldo şi de spaniolul Xavi, argentinianul Lionel Messi este favorit pentru a câştiga Balonul de Aur, care va fi acordat, luni, la Zurich, se arată într-un material al agenţiei France Presse.

269 afișări
Imaginea articolului Balonul de Aur - Messi, favorit pentru al treilea trofeu consecutiv

Balonul de Aur - Messi, favorit pentru al treilea trofeu consecutiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă va câştiga din nou acest trofeu, "Leo" Messi se va alătura lui Michel Platini, Marco Van Basten şi Johan Cruyff în clubul închis al jucătorilor care s-au impus de trei ori. În cazul unui succes, Messi îl va egala pe Platini, care a reuşit să câştige trofeul de trei ori consecutiv.

Pentru a continua să facă istorie, Messi va trebui să-l depăşească pe Ronaldo, iar balanţa înclină în favoarea argentinianului.

Palmaresul din 2011 pledează larg pentru micul magician al Barcei. În cursul sezonului trecut, jucătorul argentinian a reuşit alături de coechipierii său de la FC Barcelona dubla campionat-Liga Campionilor, lăsându-i lui Ronaldo doar Cupa Spaniei.

Pentru câştigarea acestor trofee, Messi a jucat un rol extrem de important: e suficient de menţionat golul marcat în finala Ligii Campionilor cu Manchester United sau fazele din meciul cu Real Madrid, din semifinale, pentru a observa influenţa sa în jocul blaugrana.

Deşi este depăşit de Ronaldo la numărul de goluri marcate în campionatul 2010-2011 (40 pentru portughez, 31 pentru argentinian), Messi i-a încântat pe amatorii fotbalului cu jocul frumos. Acolo unde Ronaldo a fost un atacant ultraeficient, Messi a subjugat prin excepţionala viziune a jocului, sclipirile de greniu, bucuria de a juca şi de a câştiga.

Al treilea nominalizat este Xavi: metronomul catalanilor, dirijorul impecabil, internaţionalul spaniol care ar trebui recompensat pentru impresionanta regularitate. El este susţinut de fostul-catalan Johan Cruyff, care crede că Balonul de Aur i-ar trebui acordat mai degrabă lui Xavi decât lui Messi..

Un lucru este sigur: după un trio compus exclusiv din blaugrana anul trecut (Messi-Iniesta-Xavi), şi în acest an apare o anumită supremaţie a blaugrana asupra merengue.

Balonul de Aur va fi decernat, luni seară, într-o gală la Zurich.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici