Bănicioiu: Performanţa Simonei Halep, un semn al unui viitor frumos pentru tenisul românesc

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a felicitat-o pe Simona Halep pentru parcursul la Australian Open, subliniind, într-o declaraţie de presă, că este sigur că jucătoarea va câştiga în anii care vin un turneu de Grand Slam.

95 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Performanţa Simonei Halep, un semn al unui viitor frumos pentru tenisul românesc

Bănicioiu: Performanţa Simonei Halep, un semn al unui viitor frumos pentru tenisul românesc

"Aplaud performanţa Simonei Halep de la Australian Open. Este un semn al unui viitor frumos pentru tenisul românesc Ţin să aplaud performanţa Simonei Halep de la Australian Open. Calificarea în sferturile de finală arată încă o dată capacitatea acestei minunate sportive de a câştiga un turneu de Mare Şlem. Ceea ce nu a reuşit acum sunt sigur că va reuşi în anii care vin. Vreau să o felicit pe Simona că, după Irina Spîrlea acum mai bine de 15 ani, este prima jucătoare de tenis din România care intră în Top 10 mondial. Simona, România se mândreşte cu tine! Performanţele Simonei, dar şi ale altor sportivi români, sunt în măsură să ne dea încredere faţă de viitorul tenisului din România. Sunt sigur că, văzând performanţele sale, mulţi copii şi tineri se vor îndrepta către acest frumos sport. Ca ministru al Tineretului şi Sportului, voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a premia performanţa şi pentru a încuraja tinerii să facă sport", se arată în se arată în declaraţia de presă a ministrului Bănicioiu.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 11 şi locul 11 WTA, a fost învinsă, miercuri, de Dominika Cibulkova (Slovacia), a 20-a favorită, cu scorul de 6-3, 6-0, în sferturi de finală la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiţiei.

Cibulkova, 24 de ani şi locul 24 WTA, s-a impus după o oră de joc şi o va întâlni în semifinale pe învingătoarea partidei dintre Agnieszka Radwanska (Polonia), cap de serie numărul 5, şi Victoria Azarenka (Belarus), a doua favorită a competiţiei.

Jucătoarea din România a acces în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici