Barcelona, amendă de jumătate de milion de euro pentru că nu a furnizat corect date către UEFA

FC Barcelona a încasat o amendă de jumătate de milion de euro pentru că nu a furnizat corect date către UEFA. Manchester United va trebui să plătească 300.000 de euro, iar Istanbul Basaksehir - 400.000 euro.

206 afișări
Imaginea articolului Barcelona, amendă de jumătate de milion de euro pentru că nu a furnizat corect date către UEFA

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Undă verde din partea Organismului de Control Financiar al Cluburilor, institutul UEFA care supraveghează respectarea prevederilor financiare de către cluburile europene. Trei cluburi din Italia, aflate sub lupă - Inter, Milan şi Roma - au fost „promovate”, anunţă La Gazzetta dello Sport.

Nicio sancţiune aşadar pentru cele trei cluburi din Serie A, pentru că au respectat obiectivele stabilite pentru anul 2022: la fel ca ele şi trei echipe franceze (Marseille, Monaco şi Paris Saint-Germain) şi turcii de la Besiktas.

Clubul care s-a descurcat cel mai prost este FC Barcelona, amendată cu jumătate de milion de euro pentru că nu a furnizat corect datele către UEFA.

Belgienii de la Royal Antwerp şi turcii de la Trabzonspor au semnat un acord de înţelegere, în timp ce Manchester United va trebui să plătească 300.000 de euro pentru diferite lipsuri.

Pe de altă parte, Istanbul Basaksehir nu a reuşit să îndeplinească obiectivele impuse de UEFA şi va trebui să plătească 400.000 de euro.

Sancţiuni minore au mai fost impuse turcilor de la Konyaspor, ciprioţilor de la Apoel Nicosia, belgienilor de la Anderlecht, letonilor de la Riga, slovenilor de la Olimpia Ljubljana şi slovacilor de la Slovan Bratislava.

Este ultimul an în care organismul judecă cluburile după "vechiul" regulament, întocmit în 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici