Barrichello ameninţă că pleacă de la Brawn GP dacă simte că echipa îl favorizează pe Button

Pilotul brazilian Rubens Barrichello a declarat, după ce a ratat victoria în Marele Premiu al Spaniei din cauza strategiei, că va pleca imediat de la Brawn GP dacă va simţi că echipa îl favorizează pe coechipierul său, Jenson Button , liderul clasamentului mondial.

4 afișări

Jenson Button a câştigat, duminică, Grand Prix-ul spaniol, după ce echipa i-a schimbat tactica în timpul cursei. La Montmelo, cele două monoposturi Brawn au pornit cu o strategie cu trei opriri la boxe. Barrichello, plecat al treilea de pe grilă, l-a depăşit înaintea primului viraj pe Sebastian Vettel de la Red Bull şi pe Button, aflat în pole-position. Brazilianul s-a instalat comfortabil la conducere, dar după mai multe tururi, i s-a comunicat de la boxe că Button trece la "Planul B", adică la o strategie cu numai două opriri. Aceasta din urmă s-a dovedit mai eficientă decât cea a lui Barrichello, aducând-i britanicului a patra victorie din cinci posibile în acest sezon.

Pilotul brazilian a trebuit să se mulţumescă numai cu locul al doilea, ceea ce l-a făcut să ameninţe că pleacă dacă echipa îl sprijină mai mult pe Button.

"Dacă voi avea cea mai mică bănuială că echipa îl favorizează pe Button, a doua zi îmi voi agăţa casca în cui. Va trebui să aflu ce s-a întâmplat, dar sunt sigur că totul este în regulă", a spus Barrichello, postului american Speed TV, informează f1-live.com

În replică, oficialii Brawn GP s-au grăbit să dezmintă existenţa unor ordine de echipă ce l-ar pune într-o poziţie avantajoasă pe liderul clasamentului pilioţilor. Ross Brawn, cunoscut pentru decizii favorabile lui Michael Schumacher chiar în dauna lui Barrichello, pe vremea când cei trei erau la Ferrari, l-a asigurat pe brazilian că are acelaşi statut precum cel al coechipierului său. "Sper că Barrichello nu crede că-l favorizăm pe Button deoarece nu este adevărat. Cred că s-a văzut în primul viraj al cursei de la Barcelona că nu există ordine de echipă", a spus Brawn.

La rândul său, Nick Fry, CEO Brawn GP, a explicat că strategia lui Button a fost schimbată pentu a se evita ca pilotul britanic să fie prins "în trafic" după a doua ieşire de la boxe.

După cinci etape desfăşurate în Campionatul Mondial de Formula 1, Jenson Button conduce ierahia piloţilor, cu 41 de puncte, fiind urmat de Barrichello, cu 27 de puncte. Dacă brazilianul ar fi câştigat duminică, s-ar fi aflat la zece puncte de coechipierul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici