Baschetul românesc primeşte finanţare olimpică pentru dezvoltare

Federaţia Română de Baschet a semnat joi la Casa Olimpică din Bucureşti un acord important de sprijin financiar cu Solidaritatea Olimpică şi Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene (EOC) prin intermediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

91 afișări
Imaginea articolului Baschetul românesc primeşte finanţare olimpică pentru dezvoltare

Baschetul românesc primeşte finanţare olimpică pentru dezvoltare

Acest acord marchează un pas semnificativ în cadrul proiectului de dezvoltare a baschetului în România, parte integrantă a programului FIBA PLUS Performance.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, şi Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, au semnat contractul care asigură sprijinul financiar din partea Solidarităţii Olimpice pentru acest program de dezvoltare.

Evenimentul a avut loc în prezenţa coordonatorului programelor Solidarităţii Olimpice la COSR, secretarul general adjunct Florin Mişcă.

Acest parteneriat reprezintă o premieră pentru România, deoarece Federaţia Română de Baschet este prima federaţie sportivă din ţară care accesează fondurile Solidarităţii Olimpice prin intermediul COSR.

Carmen Tocală, preşedinte al Federaţiei Române de Baschet, a evidenţiat obiectivele ambiţioase ale proiectului, care include dezvoltarea segmentului de grassroots, formarea şi pregătirea sportivilor şi tehnicienilor din baschet, precum şi pregătirea pentru competiţii importante sub umbrela olimpică, precum Festivalul Olimpic al Tineretului European, Jocurile Olimpice de Tineret şi Jocurile Olimpice de la Los Angeles.

Secretarul general adjunct COSR, Florin Mişcă, a adăugat că proiectul propus a convins Solidaritatea Olimpică şi FIBA, precum şi COSR, şi că acest parteneriat va servi drept exemplu de bună practică în dezvoltarea sportului naţional.

Proiectul cuprinde mai multe obiective şi acţiuni pentru a stimula dezvoltarea baschetului în România, inclusiv descoperirea şi dezvoltarea tinerelor talente, pregătirea antrenorilor, promovarea sportului în şcoli şi universităţi şi încurajarea egalităţii sociale şi a includerii.

În prima etapă a acestui proiect, Federaţia Română de Baschet va primi un sprijin financiar de 36.000 de dolari din partea Solidarităţii Olimpice, cu posibilitatea de a primi fonduri suplimentare pentru proiecte ulterioare.

Scopul Solidarităţii Olimpice este de a oferi asistenţă pentru dezvoltarea sportivilor, formarea antrenorilor şi promovarea valorilor olimpice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici