Băsescu l-a graţiat pe fostul campion mondial la lupte greco-romane Ion Draica

Preşedintele Traian Băsescu l-a graţiat, din motive medicale, pe fostul campion mondial şi olimpic la lupte greco-romane Ion Draica, care ispăşea o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu l-a graţiat pe fostul campion mondial la lupte greco-romane Ion Draica

Băsescu l-a graţiat pe fostul campion mondial la lupte greco-romane Ion Draica

Conform unui comunicat publicat pe site-ul Administraţiei prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul privind graţierea lui Ion Draica din motive medicale pentru pedeapsa de trei ani închisoare, aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prevăzută de art.215 alin.2, 3 şi 4 Cod penal, cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal, urmare a Deciziei penale nr.2428/2005 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, devenită definitivă.

Ion Draica a devenit campion mondial la lupte greco-romane în 1978 şi a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984. De asemenea, la Campionatele Mondiale a mai ocupat de două ori locul doi, în 1977 şi 1982, şi a cucerit medalia de bronz în 1981. Ion Draica a cucerit la Campionatele Europene trei medalii de aur (1977, 1978 şi 1979), o medalie de argint (1983) şi o medalie de bronz, în 1982. Fostul campion mondial a fost desemnat maestru emerit al sportului românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici