Bayern Munchen va organiza comemorarea lui Beckenbauer pe stadion pe 19 ianuarie

Campioana din Bundesliga, Bayern Munchen, va organiza o comemorare a marelui fotbalist german Franz Beckenbauer în interiorul stadionului său Allianz Arena, pe 19 ianuarie, la care vor putea participa fanii bavarezilor, a anunţat miercuri clubul.

153 afișări
Imaginea articolului Bayern Munchen va organiza comemorarea lui Beckenbauer pe stadion pe 19 ianuarie

Sursa foto: facebook.com/fcbayern.en

Beckenbauer, care a murit duminică la vârsta de 78 de ani, a fost prima vedetă sportivă cu adevărat globală a Germaniei, conducând-o la titlul de campioană mondială ca jucător şi antrenor în 1974 şi, respectiv, 1990 şi devenind parte din memoria colectică a ţării, după o carieră de 50 de ani de mare succes, pe teren şi în afara lui.

Beckenbauer, considerat unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, a avut 103 selecţii şi a fost căpitanul Germaniei de Vest la Cupa Mondială din 1974, la doi ani după ce a cucerit titlul european.

El a făcut parte, de asemenea, din puternica echipă Bayern Munchen, care a câştigat trei Cupe Europene consecutive, între 1974 şi 1976, printre alte titluri, devenind antrenor şi preşedinte al clubului şi contribuind la afirmarea acestuia ca unul dintre cele mai valoroase branduri din fotbalul european.

"FC Bayern va organiza o mare slujbă de comemorare pentru Franz Beckenbauer pe Allianz Arena, vineri, 19 ianuarie, de la ora 15:00 CET", a anunţat clubul într-un comunicat.

"Campioana Germaniei invită prietenii şi tovarăşii din sportul naţional şi internaţional, din cultură şi politică, precum şi fanii în general şi întreaga familie a fotbalului să-şi ia rămas bun de la neuitatul "Kaiser" într-un cadru special şi emoţionant".

Bayern, sub preşedinţia lui Beckenbauer, a părăsit stadionul olimpic învechit şi s-a mutat în 2006 pe Allianz Arena, construit special pentru acest scop şi care poate găzdui 75.000 de locuri.

Stadionul a fost deja iluminat cu cuvintele "Mulţumesc, Franz" încă de marţi.

"În centrul slujbei se află memoria lui Franz Beckenbauer, care a emoţionat şi inspirat fanii fotbalului din întreaga lume - mult dincolo de teren", a declarat Bayern.

"Ceremonia comună de pe stadionul lui FC Bayern are ca scop crearea unei oportunităţi de a-l onora pe Franz Beckenbauer în mediul în care a ajuns la inimile oamenilor într-un mod unic: pe terenul de fotbal". 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici