Becali cere strămutarea dosarului "Valiza"

Finanţatorul echipei de fotbal Steaua, Gigi Becali, cere strămutarea dosarului "Valiza" de la Curtea de Apel Cluj din cauza disputei cu "conducătorul clubului CFR Cluj", Arpad Paszkany, dar şi pentru că "majoritatea procurorilor din DNA, inclusiv Daniel Morar, sunt clujeni".

27 afișări
Imaginea articolului Becali cere strămutarea dosarului "Valiza"

Becali cere strămutarea dosarului "Valiza" (Imagine: Mediafax Foto)

În cererea de strămutare a dosarului, depusă, în 20 ianuarie, la instanţa supremă, Gigi Becali arată că motivul principal al solicitării îl reprezintă "animozităţile dintre conducătorul Clubului CFR Cluj şi subsemnatul (George Becali - n.r), întrucât concurenţa sportivă dintre Clubul Steaua Bucureşti pe care îl patronez şi CFR Cluj este de notorietate".

Becali mai arată în cererea de strămutare că din cauza acestei dispute, actul de justiţie în dosarul "Valiza" ar putea fi afectat.

Finanţatorul FC Steaua mai spune că "în măsura în care se vor menţine acuzaţiile de corupţie ce fac obiectul dosarului penal de la Cluj, s-ar da curs interesului pe care clubul CFR Cluj îl urmăreşte, respectiv de a se redeschide "judecata sportivă" la Federaţia Română de Fotbal (FRF), cu consecinţa pe de-o parte a eliminării echipei Steaua din Cupele Europene şi pe de altă parte a depunctării şi chiar a retrogradării echipei Steaua din Divizia A de fotbal".

Un alt motiv pe care Becali îl consideră întemeiat şi pentru care cere strămutarea dosarului său de la Curtea de Apel Cluj, este acela că majoritatea procurorilor DNA care au instrumentat cauza, "inclusiv şeful DNA, Daniel Morar", sunt clujeni.

Patronul Stelei mai arată, în finalul cererii, că nu ar putea avea un "proces corect" la Cluj şi că acest lucru i-a fost confirmat şi de decanul Baroului Cluj.

"Învederez că nu aş avea parte de un proces echitabil, acest fapt fiindu-mi confirmat de Decanul Baroului Cluj, doamna avocat Ioana Gidro, care a declinat solicitarea mea de a mă reprezenta şi asista în acest proces motivând că la Cluj se află «fieful» DNA-ului", mai arată Becali în cererea sa.

Cererea de strămutare a dosarului "Valiza" va fi judecată în 25 februarie, de instanţa supremă.

Cluj: Amânare la primul termen al procesului "valiza"

Curtea de Apel Cluj, unde miercuri dimineaţă a avut loc primul termen al procesului în cazul "valiza", în care sunt inculpaţi Gigi Becali, Victor Piţurcă şi Teia Sponte, a amânat judecarea cauzei, cei trei cerând răgaz pentru a-şi angaja avocaţi.

La primul termen al procesului au fost prezenţi doar avocaţii din oficiu ai lui George Becali, Teia Sponte şi Victor Piţurcă, dar şi doi dintre inculpaţi - Raul Volcinschi şi Radu Gheorghe Marino.

Preşedintele completului de judecată de la Curtea de Apel Cluj a spus că au fost primite prin fax din partea lui George Becali, Teia Sponte şi Victor Piţurcă cereri de amânare a procesului, iar în aceste condiţii a fost fixat un nou pentru 18 februarie.

Totodată, avocatul din oficiu al lui Victor Piţurcă a depus şi o cerere de amânare a procesului pe motiv că acesta nu poate fi prezent din motive medicale.

Rozalia Valea, avocatul din oficiu al lui Becali, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că are cunoştinţă de faptul că Becali vrea strămutarea procesului.

Potrivit site-ului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătorii acestei instanţe au fost sesizaţi cu o cerere de strămutare a procesului de către George Becali, termenul de dezbateri fiind stabilit pentru 11 februarie.

În 15 ianuarie, finanţatorul grupării Steaua, George Becali, afirma că decanul Baroului Cluj i-ar fi sugerat să ceară strămutarea procesului întrucât "influenţele la locul săvârşirii faptei sunt mai mari". "La fel, când interesul mass-media este foarte mare, este mai bine ca procesul să se judece în altă parte", afirma decanul Baroului Cluj, Stanca Ghidro.

În decembrie anul trecut, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost deferit justiţiei de procurorii anticorupţie în dosarul "valiza", alături de alte cinci persoane, între care şi selecţionerul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă.

Citeşte şi:

Becali: Şefa Baroului Cluj mi-a spus că nu am nicio şansă să câştig procesul de la Cluj

Gigi Becali, deferit justiţiei în dosarul "Valiza"

Gigi Becali şi alte trei persoane, urmărite penal de DNA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici