Becali: Dacă nu-l bagă pe Rădoi fundaş la marcaj, Hagi trebuie să plece

Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat, duminică seară, la Sport.ro, că antrenorul Gheorghe Hagi trebuie să plece de la Steaua, dacă nu îl va folosi pe căpitanul Mirel Rădoi ca fundaş la marcaj.

3 afișări
Imaginea articolului Becali: Dacă nu-l bagă pe Rădoi fundaş la marcaj, Hagi trebuie să plece

Becali: Dacă nu-l bagă pe Rădoi fundaş la marcaj, Hagi trebuie să plece

"Dacă nu-l bagă pe Rădoi fundaş la marcaj, el trebuie să plece. Dacă nu mă ascultă, să plece şi gata. Eject. Îi dau banii înainte pe un an şi la revedere. Când era Olăroiu îi ziceam: «bă Oli hai să intre ăla» şi mă asculta", a spus Becali.

Becali a mai spus că la meciul cu BATE Borisov, din manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, îi va da echipa scrisă pe hârtie antrenorului Gheorghe Hagi. "Cu BATE Borisov am să-i dau echipa pe hârtie, cum a făcut Berlusconi. O să-i zic asta e echipa, pentru că nu pot să-mi bat joc de banii mei şi de jucători. Care e rolul lui Hagi? să antreneze echipa", a adăugat Becali.

Gigi Becali a menţionat că dacă Hagi nu i-ar fi fost naş, nu ar fi acceptat să treacă peste cuvântul său şi consideră că faptul că tehnicianul nu a respectat ceea ce i-a cerut este o "bătaie de joc". "Dintotdeauna am zis: «Nu mă implic să fac echipa». Dar când vreau un jucător în echipă, atunci aşa să fie. De banii mei nu-şi bate nimeni joc. Dacă Hagi nu era naşul meu şi era altcineva, nu mai venea la Bucureşti cu echipa. Dacă era altul, nu-i treceam cu vederea. Accept prima dată pentru că e naşul meu, dar a doua oară nu mai accept bătaie de joc. Mi-e jenă de familie, dar a doua oară nu mai face", a spus Becali.

Becali, care a plecat de la stadionul din Cluj după ce arbitrul a acordat penalti pentru CFR, a menţionat că a vrut să plece încă dinaintea partidei, după ce a văzut că Mirel Rădoi va juca tot în linia mediană. "I-am spus că vreau ca Rădoi să joace fundaş de marcaj. «Gică, nu vreau altceva, te rog frumos, bagă-l pe Rădoi aşa. Un singur lucru îţi cer». A zis da, şi când l-am văzut pe Rădoi la mijloc am vrut să plec. Am vrut să plec înainte de meci, dar am zis hai să nu plec, să nu se mai speculeze. Dacă făcea aşa cum am spus, nu se întâmpla nici accidentarea lui Pleşan, nici eliminarea", a spus Becali.

Gigi Becali a menţionat că îl consideră vinovat pe Ionuţ Rada pentru faptul că Steaua a rămas în inferioritate numerică din minutul 12 al meciului cu CFR: "Eliminarea aia a fost făcută de Rada, ce vină are Goian? Nu vreau să-l amărăsc pe Rada, a muncit, dar dacă era Mirel acolo nu se mai întâmplau toate astea. Dacă noi jucam în 11 cu CFR nu ne dădeau gol o sută de ani. I-am spus la pauză că prefer să jucăm în 10 cu Rădoi la marcaj, decât în 11 cu Rădoi la mijloc. Ce circ a făcut Rada acolo? Nu-l veţi mai vedea pe Rădoi decât fundaş de marcaj. Nu-l bagă, Hagi trebuie să plece. N-are ce căuta Rada acolo. I-am spus, Ovidiu Petre e mai bun la mijloc decât Rădoi, iar Rădoi e mai bun fundaş ca Rada. Deci care e logica? Goian cu Rădoi fundaşi la marcaj, Ovidiu Petre la mijloc, aşa trebuie să înceapă echipa, pentru că aşa vreau eu. Dacă vrea, bine, dacă nu, să mă lase în pace".

Becali a mai spus, foarte nervos, că Hagi "a făcut salată din echipă": "A făcut salată din echipă. Ce salată? Salată de vinete. Cer eu mult ca patron? Ce sunt eu ? Marionetă, circar la echipa asta? Ca să-mi facă mie oftică, să-mi facă invers? Nu sunt papagal la echipa asta. Eu când vreau aşa, aşa trebuie să facă. Dacă nu va face aşa, va pleca şi cu asta basta".

Finanţatorul FC Steaua a menţionat că faptul că Hagi nu l-a ascultat şi nu l-a folosit pe Rădoi fundaş central este o lipsă de respect. "Respectul între oameni contează cel mai mult. Când patronul îţi cere, aşa faci. Eu îi dau lui 400.000 pe an, nu el mie. Asta e supărarea mea. Cu Oli (n.r. - fostul antrenor al Stelei, Cosmin Olăroiu) vorbeam şi aşa făcea, aveam o înţelegere ca între prieteni. Dacă îţi fac toate poftele, milioane, jucători, tot ce vrei... Dumnezeu doarme? Nu mă aşteptam la aşa ceva. Şi Zenga, şi Protasov când am vrut ceva au făcut aşa. Nu mai am nevoie de nimic, nici de fotbal, nici de Liga Campionilor, vreau să fiu respectat pe banii mei. Am spus Mirel Rădoi fundaş la marcaj? Bagă-l! Atunci fă-te tu patron. Crezi că poţi face ceva cu banii mei dacă te numeşti Hagi? De ce îl cer pe Rădoi aşa? Pentru că aşa vreau eu. Asta e mentalitate capitalistă, nu opinia că antrenorul face ce vrea. Nu sunt antrenor, dar dacă vreau pot să fiu şi antrenor. Am dreptul să fac cum vreau. Nu vreau nimic de la viaţă dacă nu mă respecţi. Să nu mă asculte. Prima dată la revedere, ia şi banii pe un an şi lasă-mă, tată, în pace", a spus oficialul stelist.

Echipa Steaua Bucureşti a pierdut, duminică, primele puncte în ediţia 2007/2008 a Ligii I, după ce a remizat, în deplasare, scor 0-0, cu CFR Cluj, în etapa a IV-a a Ligii I, la capătul unui meci în care a jucat în inferioritate numerică din minutul 12, Goian fiind eliminat, şi în care a pierdut doi jucători, Pleşan şi Golanski, accidentaţi. De asemenea, în minutul 71, CFR Cluj a beneficiat de un penalti, după un fault al lui Neşu asupra lui Semedo, însă lovitura de la 11 metri, executată de Trică, a fost apărată de portarul Robinson Zapata.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici