Becali i-a spus "într-un limbaj suburban" lui Dragomir că nu-l afectează sancţiunile FRF

Procurorii DNA afirmă, în dosarul întocmit în cazul "Valiza", că patronul Stelei, George Becali, i-a spus şefului LPF, Dumitru Dragomir, "într-un limbaj suburban", că nu îl afectează eventualele sancţiuni ale FRF, referitoare la "premierea" fotbaliştilor de la "Universitatea" Cluj.

16 afișări
Imaginea articolului Becali i-a spus "într-un limbaj suburban" lui Dragomir că nu-l afectează sancţiunile FRF

Becali i-a spus "într-un limbaj suburban" lui Dragomir că nu-l afectează sancţiunile FRF

Într-o discuţie telefonică din 9 mai a.c., înregistrată la dosar, Becali discută cu preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

Potrivit sursei citate, Becali spune că banii ar fi intrat în posesia "Universităţii" Cluj sub forma unei sponsorizări, iar clubul, la rândul său, dădea prime, chestiune care nu poate fi interpretată drept mită. În replică, Mitică Dragomir, "i-a atras atenţia" că o astfel de "procedură de premiere" este interzisă de regulament şi că este pasibil de sancţiuni, conform Regulamentului FRF.

"Învinuitul Becali George, într-un limbaj suburban, i-a răspuns acestuia că nu-l vor afecta sancţiunile Federaţiei Române de Fotbal", susţin procurorii DNA.

Dialogul dintre cei doi are următorul cuprins, conform dosarului:

"Becali George: Auzi?! Mitică?
Mitică: Î?
Becali George: Bă, băiatule!
Mitică: M?
Becali George: Ei sunt dobitoci...Înţelegi?! Pentru că...îţi spun de ce.
Mitică: M!
Becali George: Eu la o adică, dacă vreau eu: «Dom’le, făceam sponsorizare la club, oficial, şi clubul le dădea prime, nu mită» M-ai înţeles?! Şi e depunctarea Stelei că nu aveai voie să faci sponsorizare. Atât! Mă înţelegi?!
Mitică: Băi, fratele meu...ă...dacă mai mult de jumătate din echipă spune că...ă...nu ştiau de banii ăştia, te pupă în ... şi Federaţia.
Becali George: Păi toată echipa, nimeni nu spu...habar nu avea.
Mitică: Măi...
Becali George: Habar nu avea, de unde să ştie?! Eşti nebun?!
Mitică: Gigi, din punct de vedere sportiv ai...dacă ai trimis, încă o dată, dacă ai trimis banii pentru premiere...îi...ă...eşti pasibil de pedeapsă între...ă...şase şi nouă puncte şi amendă. Să ştii! Îţi spun...îţi spun de acum şi ai...
Becali George: Stai! Da! Da! Şi care e problema?
Mitică :...ai încălcat...ai încălcat...
Becali George: ...Bun! Da’ nu...da’ nu...
Mitică:...regulamentul care l-am schimbat noi anul trecut. Da’ în toată Europa...
Becali George: Da, mă, da’ bun...
…………………………………………..
Mitică : De! E...ai tu avocaţi deştepţi...dar din punct de vedere sportiv...
Becali George: Nu, mă, da’ Mitică...
Mitică : ...Gigi, din punct de vedere sportiv ai greşit şi pentru acest lucru vei fi pedepsit de co...ă...comisiile FRF conform regulamentului.
Becali George: Dacă se...dacă se demonstrează.
Mitică: Dacă se demonstrează. Dacă se demonstrează că...ă...ă...banii au fost trimişi pentru pământ, sunt pe...în fond, vorba ta...
………………………………………
Mitică: Dar din punct de vedere, dacă ai trimis banii pentru a...ă...a...nu pentru...ă...ă...a juca corect pentru că nu da...tu nu dai banii pentru jucat corect. Tu ai dat banii la câştig...
Becali George: Da!
Mitică: Dacă ai trimis banii pentru a câştiga...ă...U. Cluj...
Becali George: Da!
Mitică: ...deci pentru...ă...pentru ca acest campionat să se desfăşoare corect, atunci ai încălcat regulamentul şi pentru treaba asta şi vei primi penalitate între şase şi nouă etape, Gigi. Îţi spun după regulamente...
Becali George: Da! Şi...Da! Şi care e problema?
Mitică: E! Asta este! Bine! Hai!
Becali George: Mă doare în ...!
Mitică : Bine! Pa! Pa! Să trăieşti!" (filele 187-191, vol.4)

Curtea de Apel Cluj va începe, la 21 ianuarie 2009, judecarea procesului în care finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, este acuzat că a promis sume importante de bani jucătorilor unor altor cluburi, pentru a-şi învinge adversarii din teren şi, astfel, echipa din Ghencea să profite de rezultate.

Citeşte şi

Cazul "valiza" poate fi redeschis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici