Becali: La Steaua acum diferenţa o fac străinii

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, sâmbătă seară, la o emisiune televizată, după meciul cu FC Argeş, scor 2-0, din etapa a IV-a a Ligii I, că în acest moment, la echipa sa, diferenţa o fac jucătorii străini.

14 afișări
Imaginea articolului Becali: La Steaua acum diferenţa o fac străinii

Becali: La Steaua acum diferenţa o fac străinii (Imagine: Mediafax Foto)

"La Steaua acum diferenţa o fac străinii, asta e clar. Am luat jucători străini pentru că nu aveam ce lua din campionatul intern, dar acum încep să cresc jucători români, de-ai mei. Nici nu ştiu la anul dacă mai fac ceva achiziţii fiindcă îl avem pe Stancu, are 21 de ani, avem jucători, mai avem încă un puşti, Rusu, de 18 ani, deci avem jucători care vin din urmă şi, cu timpul, nu vom mai cumpăra jucători", a spus Becali la Fanatik Show.

Becali a menţionat că a dat lovitura cu Toja, care e un mare câştig.

"Zapata într-adevăr e un portar bun, dar portari mai găseşti, jucători de valoare nu, la preţurile la care vrem să-i luăm noi, la 700.000 de euro, la un milion. Am luat 20 şi dintre ei sunt vreo 4-5 buni. De exemplu, Cristocea, Croitoru, Elton, Neaga, jucători care sunt în afara lotului, şi am dat bani. De exemplu pe Croitoru şi Cristocea am dat un milion de euro şi uite că s-au dus pe apa sâmbetei, dar asta e, ce să faci? Iei cinci şi să se nimerească unul măcar, dacă nu trebuie să dai şapte milioane de euro", a comentat conducătorul stelist.

Gigi Becali a precizat că nu este "prost" să îşi bată joc de bani cumpărând jucători scumpi: "Vreau să iau jucători din România ca să fac o echipă românească, iar acum eu şi Steaua am făcut o şcoală de fotbal, am investit foarte mulţi bani, avem şase jucători la lotul naţional de tineret şi aştept să vină jucătorii pe care i-am crescut şi care au 11, 12, 17, 18 ani. Şi atunci de ce să dau şapte milioane pe un jucător. Un milion, un milion jumate, merge. Pe Toja nu am dat mult. Am dat un 1,2 milioane de dolari şi asta înseamnă 850.000 de euro. Dayro Moreno ne-a costat într-adevăr două milioane, nu mai ştiu dacă de euro sau de dolari. Ca să iei străini jucători de valoare să joci cu ei sferturi de finală, să ieşi din grupele Ligii Campionilor, nu ai cum să-i găseşti pentru că dacă au aşa de mare valoare îi ia AC Milan, Real Madrid, Barcelona, Inter Milano".

Becali a declarat că nu l-a criticat niciodată pe Nicoliţă, pentru că are recunoştinţă foarte mare pentru munca depusă de el la Steaua.

"Când am zis de el că îi slăbesc picioarele, poate i-a prins bine că şi-a zis: «Uite, mă, ştie nea Gigi că mi se înmoaie genunchii, atunci să stau liniştit să nu mi se mai înmoaie». Au început să i se întărească acum genunchii, că eu ştiam ce face el şi ştiu ce fac toţi, că am informaţii. Am zis atunci, lasă că e problema lui, dar uite că e mai greu să poţi şi acolo şi la fotbal. El a înţeles, nu i se mai înmoaie genunchii şi nu mai face treburile alea", a spus finanţatorul stelist.

Becali a precizat că fundaşul Dorin Goian, neutilizat în meciul cu FC Argeş, nu are o accidentare gravă, şi poate juca cu Galatasaray.

"Nu vor fi probleme. Putea să joace şi cu Argeş, dar nu am vrut să aibă probleme", a spus el despre Goian, care nu va putea evolua însă pentru naţionala României în amicalul cu Letonia.

"Dacă Lăcătuş îi scoate pe Galatasaray e în grafic. Dacă are norocul să scoată pe Galatasaray, va face performanţă în Liga Campionilor. Echipa are potenţial să facă surprize în Europa. Trebuie să joci cu Bănel, Ovidiu Petre, cu Szekely şi cu Toja pe linia de mijloc. Sună bine, avem numai jucători tehnici, de valoare", a adăugat patronul Stelei.

Becali a afirmat că Steaua face acum spectacol, dar trebuie să şi marcheze şi să-şi creeze ocazii de gol.

"Vine Abel Moreno, vin şi Ovidiu Petre şi Pleşan, trei mijlocaşi centrali de valoare. Cred că Lăcătuş va crea o echipă extraordinar de puternică şi de spectaculoasă. După ce vor veni şi jucătorii accidentaţi, Steaua va fi o echipă foarte puternică pentru România şi pentru cupele europene. Steaua se va bate numai la titlu. În afară de Dinamo, Rapid, CFR, nu ştiu cine ne poate sta în cale la valoarea lotului pe care îl avem", a spus el.

Becali a menţionat că este mulţumit pentru faptul că echipa nu îi mai dă emoţii: "Mie îmi place să se joace fotbalul la fierul ierbii. Şi văd jocul echipei, care încântă. Adică dominăm clar echipa adversă, asta îmi place la Steaua. Nu mai stau ca până acum să vină un gol pe final, o fază fixă, o centrare, Goian să dea cu capul, nu se mai joacă aşa".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici