Becali lasă să se înţeleagă că FC Timişoara i-a propus să aranjeze două meciuri

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a lăsat să se înţeleagă, miercuri, la Sport.ro, că i s-a propus să aranjeze două meciuri de către FC Timişoara, în ediţiile trecute de campionat, apoi a precizat, la GspTV, că nu a spus că este vorba despre echipa bănăţeană.

16 afișări
Imaginea articolului Becali lasă să se înţeleagă că FC Timişoara i-a propus să aranjeze două meciuri

Becali lasă să se înţeleagă că FC Timişoara i-a propus să aranjeze două meciuri (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Într-o intervenţie telefonică la Sport.ro, Gigi Becali a sugerat că cei de la FC Timişoara i-ar fi cerut transferul jucătorilor Valentin Badea şi Ionuţ Rada (atunci la Steaua) în schimbul unei victorii a echipei bucureştene în faţa formaţiei de pe Bega, cu ocazia unei partide din ediţia de campionat 2007-2008, iar în următorul sezon, timişorenii i-ar fi solicitat suma de 300.000 de euro în schimbul cedării meciului direct.

"Dacă dumneata vii la mine şi îmi propui 300.000 de euro ca să-mi vinzi un meci, iar eu refuz, ai mai face pe nebunul? Mai vorbeşti de morală? Dacă dumneata vii la mine şi îmi zici că dacă ţi-i dau pe Badea şi pe Rada, îmi dai meciul, iar eu refuz, mai faci figuri? Asta se întâmpla în returul de campionat. Iar în turul următoarei ediţii mi-a zis că-mi dă meciul pentru 300.000 de euro, iar eu am refuzat. Domnule, să nu se sperie, zic şi eu aşa, eu nu sunt sifonar, eu nu torn la DNA. Ei profită că am caracter şi nu sunt turnător", a spus Becali, la Sport.ro.

În replică, preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a afirmat, tot la Sport.ro, că afirmaţiile lui Becali sunt minciuni şi că se va adresa comisiilor LPF pentru a-i cere patronului stelist să-şi probeze acuzaţiile.

Apoi, cei doi au intrat în dialog la GspTV şi Becali a subliniat că nu a spus în niciun moment că oferta de a aranja meciuri ar fi venit de la preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, sau de la această grupare, iar oficialul bănăţenilor a afirmat că nu se va mai adresa comisiilor.

"Am spus eu ceva de Iancu, Badea şi Rada? Dacă dumneata mi-ai propune să iei 50 la sută din Badea şi Rada la club... Dacă mi-ai propune în al doilea an să îţi dau 300.000 şi să îmi vinzi meciul? Eu nu am spus nimic de Marian Iancu. Am spus ceva eu de Marian Iancu? Poate e altcineva. Nu am nominalizat, nu am spus Iancu, nu am spus Timişoara, nu am dat nume", a declarat Becali.

"Dacă declaraţiile dânsului nu m-au nominalizat după ceea ce a spus în seara asta, nu am niciun motiv să merg... Dar voi verifica dacă există o declaraţie în care Iancu sau Timişoara au fost nominalizate, în caz contrar nu am niciun motiv", a spus, la rândul său, Iancu.

În 15 aprilie 2008, preşedintele clubului Poli Ştiinţa Timişoara (n.r. - numele de atunci al FC Timişoara), Marian Iancu, afirma că este interesat de transferul mai multor jucători, printre care steliştii Ionuţ Rada şi Valentin Badea. "De la Steaua mă interesează Rada, este un jucător care ar veni bine în defensiva noastră. Ne interesează Vali Badea, dar cred că e greu ca Steaua să se despartă de el. Eu fac oferta şi dacă Steaua vrea, bine, dacă nu, nu!", a spus Iancu.

În cele din urmă, transferul celor doi fotbalişti de la Steaua la gruparea bănăţeană nu s-a mai realizat.

Primul meci despre care aminteşte Becali ar putea fi cel din 22 aprilie 2008, când Steaua a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1 (0-0), partida cu Poli Ştiinţa Timişoara, din etapa a XXXI-a a Ligii I. Al doilea meci ar putea fi cel din turul ediţiei următoare de campionat, disputat în 15 noiembrie 2008, tot la Bucureşti şi încheiat tot la egalitate, scor 2-2 (0-0), în etapa a XV-a a Ligii I.

Becali se află în conflict cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, şi cu gruparea FC Timişoara, în urma deciziei Comisiei de Disciplină a LPF în cazul Varga-Bălan.

Rapid a pierdut la "masa verde" meciul cu FC Timişoara, câştigat pe teren de gruparea "feroviară" cu scorul de 1-0, decizie a Comisiei de Disciplină a LPF ce a nemulţumit mai multe cluburi din Liga I, printre care şi Steaua. Gigi Becali a anunţat că doreşte demiterea preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, pentru că influenţează deciziile comisiilor şi ajută clubul FC Timişoara în lupta pentru titlu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici