Becali: Mutu rămâne la Fiorentina dacă este suspendat 6 luni

Fostul impresar Ioan Becali a declarat, joi, pentru Lady Radio, că atacantul Adrian Mutu va rămâne la Fiorentina dacă va primi o suspendare de aproximativ şase luni, precizând totodată că românul va fi amendat de gruparea toscană după ce a fost depistat pozitiv, informează violanews.com.

18 afișări
Imaginea articolului Becali: Mutu rămâne la Fiorentina dacă este suspendat 6 luni

Becali: Mutu rămâne la Fiorentina dacă este suspendat şase luni, altfel nu ştiu ce se va întâmpla (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Va plăti o amendă Fiorentinei, care, poate cu prezenţa lui în teren, ar fi fost în sferturile Ligii Campionilor sau mai sus în campionat. Fiorentina se va comporta în cel mai bun mod cu Adrian. Dacă suspendarea va fi de circa şase luni, el va rămâne la Florenţa, în caz contrar nu ştiu ce se va întâmpla", a declarat Becali.

Procuratura antidoping a Comitetului Olimpic Italian (CONI) a dispus, miercuri, trimiterea cazului jucătorului echipei Fiorentina, Adrian Mutu, depistat pozitiv cu sibutramină, către Tribunalul Naţional Antidoping, cu propunere de suspendare pe o perioadă de un an.

Procurorul antidoping din cadrul CONI, Ettore Torri, a considerat că Mutu se află la prima abatere şi a cerut suspendarea jucătorului pentru o perioadă de un an, conform articolului 10.4 din codul WADA, care prevede circumstanţe atenuante şi posibilitatea reducerii suspendării dictate în cazul unui sportiv depistat pozitiv, dacă acesta poate dovedi cum a intrat produsul respectiv în organismul său şi că prin consumarea acelei substanţe nu s-a intenţionat creşterea performanţelor sportive.

Adrian Mutu ar fi riscat o suspendare de până la patru ani, dacă se considera că este recidivist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici