Becali: Nu e nicio încercare de preluare a clubului Steaua

Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat, luni seară, la o emisiune televizată, că aşa-zisele încercări ale unui grup de generali de a contesta legalitatea constituirii FC Steaua nu reprezintă decât ancheta unui dosar din 1998, nu o încercare de preluare a clubului.

15 afișări
Imaginea articolului Becali: Nu e nicio încercare de preluare a clubului Steaua

Becali: Nu e nicio încercare de preluare a clubului Steaua (Imagine: Mediafax Foto)

"Cine poate să creadă că mai poate fi luată Steaua vreodată? Totul pleacă de la un singur om, apoi generalii. Mă duc la puşcărie dacă există vreun act ilegal! Există un dosar deschis în 1998, când încă era asociaţia, care se referă la cum s-au transferat jucătorii de la CSA la asociaţie. Acel dosar s-a tărăgănat pe la Parchetul Militar. Atunci îmi cereau date despre AG a SC, le-am spus că nu mai e niciun jucător din aceia la FC Steaua. Dan Voinea, de la Parchetul Militar, a pornit asta acum, însă niciun general activ nu are nicio treabă cu asta, mai are el un grup. Tot dosarul ăsta se referă la 1998, nu încearcă nimeni să ia niciun palmares, niciun club. N-au nicio treabă cu mine, ei au întrebat de dosarul ăla din 1998", a spus Becali.

Gigi Becali a menţionat că şi dacă ar vrea să vândă clubul, tot nu ar cumpăra nimeni, deoarece nu mai sunt bani. "Am băgat 40 de milioane, aduceţi-mi 20 de milioane şi o dau! De ce spun astea? Că nu dă nimeni banii ăştia, doar vorbe. Şi Borcea şi Turcu nu mai ştiu cum să facă să-şi ia banii înapoi, nu mai bagă nimeni bani în fotbal", a spus Becali la Fanatik Show.

Becali a spus că dacă îi dă cineva 40 de milioane de euro, atât cât a investit, vinde clubul. "Am încasat 40 şi am cheltuit 70. Sunt pe minus 40, că am băgat şi zece milioane în baza sportivă. Anul ăsta Steaua costă 40 de milioane. Ia palmaresul, culorile, istoria...", a comentat Becali.

Conducătorul stelist a precizat că a renunţat la şase milioane de euro când Steaua s-a transformat în SA în 2003. "Eu eram finanţator, împrumutam societatea. Când luam un jucător, precum Rădoi, luam acte că dacă Steaua nu îmi dă banii, îmi revin drepturile federative. În 2003 am zis: ori îmi daţi banii, ori îmi daţi acţiuni, că doar Dănciulescu şi Ciocoiu nu erau ai mei. Mi-au dat acţiuni. Atunci ca să înregistrăm contractele jucătorilor cu noua societate l-am rugat pe Mitică Dragomir (n,r, - preşedintele LPF, Dumitru Dragomir) să vină lumea sâmbătă la muncă, să facem asta. La asta se referea Mitică atunci când spunea acum câţiva ani că am furat Steaua şi a fost şi el părtaş. Din 2000, când am venit finanţator, până în 2003, am cheltuit şase milioane, bani contabilizaţi oficial. Am mai băgat oficial 36 de milioane, împrumutaţi, că nu mai are rost să mai fac majorare de capital social", a spus el.

În presă s-a vehiculat faptul că mai mulţi generali au cerut documente, în cursul săptămânii trecute, de la Liga Profesioniste de Fotbal privind legimitatea constituirii FC Steaua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici