Becali nu poate fi sancţionat de Comisia de Disciplină, dar ar putea fi anchetat de fisc

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, nu va putea fi sancţionat de către Comisia de Discplină a FRF, ca urmare a declaraţiilor sale privind implicarea în finanţarea echipei Gloria Buzău, dar ar putea fi anchetat de către fisc, au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, surse din cadrul federaţiei.

2 afișări
Imaginea articolului Becali nu poate fi sancţionat de Comisia de Disciplină, dar ar putea fi anchetat de fisc

Becali nu poate fi sancţionat de Comisia de Disciplină, dar ar putea fi anchetat de fisc

"În acest caz nu este vorba de conflict de interese, ci de comuniune de interese. Acţionari la Gloria Buzău sunt doi apropiaţi de-ai lui Becali. Dacă vom avea o sesizare, aceasta o să fie analizată. Dacă apropiatul lui este acţionar, nu poate fi sancţionat disciplinar. Oricum Becali declară orice. Atâta timp cât nu el este titularul acţiunilor, atunci apropiatul e finanţatorul. Cum îşi procură acei bani, e o problemă fiscală, nu o problemă a federaţiei. Figurează Gigi Becali acolo? Nu i se poate interzice lui Becali să aibă nepoţi, care să finanţeze echipa de fotbal Gloria. În regulamentul disciplinar nu există niciun astfel de paragraf. Ca Gigi Becali să fie tras la răspundere, ar trebui găsită copia după actul prin care are loc transferul de bani între el şi nepot", a spus sursa citată.

Potrivit unui cotidian central, nepotul lui Gigi Becali, Lucian Becali, precum şi un apropiat al său, Teia Sponte, fac parte din structura acţionariatului clubului Gloria Buzău, fiecare deţinând câte 0.31 la sută.

Steaua a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul disputat, vineri, în deplasare, în compania formaţiei Gloria Buzau, în cadrul etapei a XVII-a a Ligii I. Gigi Becali a declarat, sâmbătă, la Sport.ro, că acţionarul majoritar al clubului Gloria, Costel Bucur, a muşcat mâna care l-a hrănit după acest rezultat, lăsând să se înţeleagă că adversarii trebuiau să faciliteze victoria Stelei, deoarece el susţine financiar gruparea buzoiană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici