Becali: Rapid va fi depunctată, dar poate cere daune din partea LPF

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că în opinia lui echipa Rapid va fi depunctată în cazul "Varga-Bălan", dar gruparea "alb-vişinie" va cere daune din partea Ligii Profesioniste de Fotbal, pe care are şanse mari să le primească.

16 afișări
Imaginea articolului Becali: Rapid va fi depunctată, dar poate cere daune din partea LPF

Becali: Rapid va fi depunctată, dar poate cere daune din partea LPF (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Eu cred ce s-a întâmplat de fapt, doi jucători care nu aveau voie să intre pe teren şi au jucat. Şi mai ştiu ceva, jucătorii au intrat că aveau ştampilă. E posibil să ia punctele Rapidului şi cred asta, pentru că erau doi jucători care nu aveau voie să joace, după aia se poate şi Rapidul îndrepta împotriva celor care au pus ştampila şi să ceară daune. Domnul Dragomir a spus că Rapidul nu are nicio şansă, dar poate au şanse la daune. Mai riscăm ceva, Rapid să vină pe locul doi în clasament şi să spună că ar fi câştigat 10-15 milioane cu alea trei puncte pentru că jucau Liga Campionilor. Şi cere daune la Ligă, adică tot nouă", a spus Becali.

Becali consideră că situaţia putea fi evitată dacă reprezentanţii LPF la meci n-ar fi permis introducerea celor doi jucători, Tiberiu Bălan şi Dacian Varga. "Cei de la Ligă zic că au trimis fax că au anulat viza, dar cei de la Rapid pot spune că nu l-au văzut. Dacă trimiteau cu executor judecătoresc, era altceva. Trebuia, că iar e în culpă Liga, când a trimis fax cu anularea vizei, ca organizator, când au intrat jucătorii să spună că nu au voie cei doi, pentru că viza s-a anulat. E o încurcătură care miroase cam nasol", a explicat el.

Finanţatorul stelist îşi doreşte ca echipa Rapid să termine pe un loc în clasament la sfârşitul campionatului care să nu-i permită să ceară daune prea mari. "Dăcă bătea Timişoara nu se mai întâmpla asta acum, dar se întâmpla la următorul meci. Timişoara nu are nicio vină. Cei de acolo au şi spus să nu-i bage pe cei doi, dar încăpăţânarea lui Copos... Dar e cu două tăişuri, poate să ia punctele şi pe urmă să dea Liga în judecată. Dar eu cred că cele trei puncte le va pierde Rapid, aşa e normal. Şi să plătească cine e vinovatul, cine a pus ştampila. Noi, cluburile, o să plătim toate daunele pe care o să le ceară Rapidul, numai să avem noroc să ajungă pe şapte, opt în clasament. Nu există rea-credinţă la Rapid", a mai spus Becali.

Gigi Becali a comentat şi afirmaţia acţionarului principal al FC Rapid, George Copos, care a spus că e posibil să retragă echipa din campionat dacă cele trei puncte revin formaţiei FC Timişoara. "Dacă retrage Copos echipa cine se supără? Dar nu se retrage de mâine? E o vorbă la noi, îi spune nora soacrei «de necazul soacrei mele o să mă culc cu morarul comunei». Adică, o durea pe soacra ei că se culcă cu morarul, nu mai putea soacra ei de asta. Aşa şi Copos, de necazul nostru, la toţi, retrage echipa. Retrage-o, să vezi ce ne supărăm. Scăpăm de ei, se face campionatul mai alb", a concluzionat Becali.

FC Timişoara a depus săptămâna trecută un memoriu la Comisia de Disciplină a LPF, prin care contestă dreptul de joc la Rapid al fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, în partida directă din cadrul etapei a XX-a a Ligii I. Oficialii grupării timişorene se consideră îndreptăţiţi să câştige meciul cu 3-0 la masa verde, acuzând nereguli în transferurile şi legitimările jucătorilor Varga şi Bălan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici