Becali spune că un oficial de la UTA i-a cerut lui Zaharia să nu joace corect cu CFR Cluj

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, la sport.ro, că un oficial de la UTA i-a cerut atacantului Dorel Zaharia să nu-şi apere corect şansele în meciul cu CFR Cluj, care a avut loc sâmbătă, la Arad, şi s-a încheiat cu victoria clujenilor, cu scorul de 3-0.

13 afișări
Imaginea articolului Becali spune că un oficial de la UTA i-a cerut lui Zaharia să nu joace corect cu CFR Cluj

Becali: Un oficial de la UTA i-a cerut lui Zaharia să nu joace corect cu CFR Cluj

Becali spune că poliţia economică a controlat cantonamentul arădenilor la meciul UTA - CFR Cluj în urma unui telefon anonim dat de cineva din anturajul rivalilor în lupta pentru titlu. Poliţia economică trebuia să stabiliească dacă există vreo geantă cu bani de la Steaua, pentru a-i motiva pe jucătorii de la UTA în această partidă.

"La Arad s-a întâmplat un lucru urât. A fost acolo poliţia economică în cantonament la UTA. E posibil aşa ceva? De la o scrisoare anonimă să ne apucăm să facem controale la o echipă? Nu e posibil aşa ceva. Nu mai spun că un director de la UTA, nu-mi vine numele acum, s-a dus să-l ia pe Zaharia «Bă, că te distrug, te fac. Ce, tu joci pentru Steaua şi nu ştiu ce». Nu, juca pentru UTA. Da, mi-a spus Dorel Zaharia. Becali vorbeşte de butoane şi ei trimit poliţia economică ca să caute genţi de bani. Şi ce să înţeleagă acea echipă UTA când un conducător vine şi-l ceartă pe Zaharia? Cu alte cuvinte să piardă meciul, aşa să înţeleagă. Ce ar însemna acum Marian Iancu să se ducă la Ganea şi să-i spună «vezi că te distrug dacă iei bani de la CFR» sau să se ducă la Timişoara şi să caute banii CFR-ului poliţia economică din Timişoara. Eu nu-mi făceam nicio problemă că CFR nu-i bătea pe UTA, dar tertipurile astea sunt nişte lucruri urâte pe care le fac ei. CFR e o echipă care dă tot acum şi câştigă orice meci, dar aşa cu tertipurile astea?", a spus Becali.

Oficialii clubului UTA spun că nu pot să comenteze declaraţiile finanţatorului FC Steaua, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Putem spune doar că suntem stupefiaţi, mai mult de atât nimic. Dacă ştie cine, să dea nume. Deocamdată, singurul cu putere în club, domnul Bara, este plecat de mai multe zile la Cairo, aşa că nu e nimic de zis. Domnul Becali declară multe iar apoi spune că a glumit, nu avem de ce să dezminţim. Avem noi alte probleme acum decât să comentăm ce a spus domnul Becali", a explicat directorul de imagine Marius Mitran.

Gigi Becali a mai explicat, la sport.ro, că a făcut unele afirmaţii jignitoare despre o femeie blondă într-o discuţie privată, fără să ştie că este înregistrat de presă şi că persoana despre care vorbea este soţia directorului general al clubului Oţelul, Marius Stan. Oficialul gălăţean a reacţionat, luni, la jignirile lui Becali, făcându-l "bou" pe acesta.

"Îmi pare rău, normal că îmi pare rău. Eu de unde să ştiu că e nevasta lui. N-are rost să-i mai răspund jignirilor lui pentru că e normal după ce eu am jignit-o pe acea femeie. Pe lângă ce am spus eu, ce a spus el e o nimica toată. Eu, pentru că nu mi-am dat seama că presa mă înregistrează, nu mai am ce să zic, că are dreptate. A fost şi o mică răutate a mea. Eu cu Marius Stan, din punctul meu de vedere, cred că m-am împăcat. Era normal să spună şi el ceva, după ce am spus despre blonda aia. Oricine dacă era, răspundea. Nu vreau să mă mai cert cu el pentru că în primul rând nu e creştineşte, suntem în Săptămâna Mare, şi în al doilea rând, nu aş mai putea să negociez cu el pentru Szekely. Mi-a şi spus: «Vezi că am făcut o conferinţă de presă şi am spus nişte lucruri care te vor deranja». «Bă Marius, eu am spus de blonda, tu ai spus de mine, nu mă mai deranjează şi cu asta basta», i-am zis şi eu", a afirmat Becali.

Patronul stelist a precizat că nu a avut niciun fel de emoţii în ceea ce priveşte decizia CAF în cazul "bricheta", fiind convins că memoriul Rapidului va fi respins, iar scorul derbiului va rămâne cel de la masa verde. "Nu prea am mai avut emoţii. Nu mai îmi făceam probleme în privinţa asta. I-am spus lui Taher: «Bine măi, Taher, de ce mai faceţi voi toate demersurile astea, că nu mai aveţi de ce. Cele trei puncte nu vă ajută şi în al doilea rând sunteţi penibili pentru că două instanţe de judecată s-au pronunţat». A zis că trebuie să meargă până la capăt", a comentat Becali.

Gigi Becali a mai afirmat că primele oferite de către formaţiile care luptă pentru titlu adversarelor contracandidatelor la câştigarea campionatului menţin corectitudinea competiţiei. "Echipele adverse au prime mari dacă bat Steaua. Nu spun de unde, că nu vreau să am probleme cu Comisia de Disciplină. Să fiţi siguri că şi adversarii CFR-ului vor avea prime foarte mari. Nu de la Becali. Nu ştiu de unde. Aşa că toate echipele vor dori să bată CFR-ul şi toate echipele vor dori să bată Steaua. De ce? Pentru prime. Este ilegal să dai prime, că nu prevede regulamentul. Dar acele prime, care se dau, deci repet, eu nu dau, dar acele prime fac campionatul curat. Dacă nu s-ar da acele prime şi la echipele retrogradate s-ar face blaturi. Dacă nu s-ar da acele prime s-ar duce Steaua până la finalul campionatului fără nicio problemă. Primele alea pozitive sunt benefice pentru fotbalul românesc", a spus Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici