Becali: Steaua va solicita suspendarea mai multor jucători rapidişti implicaţi în bătaia de la derbi

Finanţatoul Gigi Becali a declarat, marţi, într-o emisiune televizată, că va solicita LPF, pe baza înregistrării video, suspendarea mai multor jucători rapidişti implicaţi în bătaia din derbi, printre cei vizaţi fiind Daniel Pancu, Rui Duarte şi Dani Coman, care nu au fost eliminaţi de arbitru.

159 afișări
Imaginea articolului Becali: Steaua va solicita suspendarea mai multor jucători rapidişti implicaţi în bătaia de la derbi

Becali: Steaua va solicita suspendarea mai multor jucători rapidişti implicaţi în bătaia de la derbi (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

În minutul 66 al meciului Steaua - Rapid de luni, scor 0-0, s-a iscat o bătaie generală după ce mijlocaşul Andrei Prepeliţă a avut o intrare dură asupra portarului Dani Coman. Mai mulţi jucători ai celor două echipe s-au îmbrâncit reciproc şi şi-au împărţit pumni şi picioare, însă arbitrul Alexandru Tudor nu i-a eliminat decât pe Prepeliţă de la gazde şi pe Dan Alexa de la Rapid.

Becali a declarat, la DigiSport, că şi-a vizitat, marţi, jucătorii şi i-a felicitat pentru faptul că nu au reacţionat la pumnii primiţi din partea adversarilor. El a precizat că Steaua va face memoriu pe baza înregistrării video, pentru suspendarea mai multor jucători, printre care Daniel Pancu, Rui Duarte şi Dani Coman.

"Am fost la echipă şi să-i felicit că nu au periclitat viitorul echipei. Pentru că la fotbal se bate mingea, nu se dă cu pumnul. Ăia au fost şmecheri. Mâine, poimânine se va vedea cât de şmecheri au fost, pentru că am luat caseta şi o să fie patru suspendaţi. O să fie suspendaţi şi Rui Duarte, şi Pancu, şi Coman, care a dat cu piciorul, o să mai fie vreo patru suspendaţi. Rui Duarte îi dă cu pumnul lui Tănase, Pancu îi dă cu pumnul lui Prepeliţă, Ezequias dă şi el cu pumnul, Alexa se vede cum îl ia de gât pe Prepeliţă. Chiar şi Deac mai vine şi mai îmbrânceşte pe acolo. Dacă nu-i suspendă, nu mai facem fotbal, facem bătaie. N-are cum să nu le dea 4-5 etape. Eu i-am felicitat pe ai mei că nu au sărit la bătaie. Părerea mea e că iau minim cinci etape. Dar duceţi-vă frate, şi Pancu, şi Rui Duarte la box, dacă sunteţi bătăuşi. Şi îi punem să se bată cu Fane, cu Marcel (n.r. - bodyguarzii săi)", a afirmat Becali.

Becali a menţionat că la întâlnirea cu jucătorii a discutat şi despre gestul lui Florin Costea, de a părăsi banca de rezerve în timpul meciului cu Rapid, fără acordul antrenorului. Finanţatorul stelist a afirmat că Florin Costea i-a explicat că a decis să facă acest gest deoarece era înjurat pentru greşelile comise de fratele său Mihai Costea pe teren. Mai mult, Florin Costea i-a promis patronului că va da goluri până în iarnă, altfel va părăsi echipa şi-i va înapoia banii primiţi.

"Eu aştept de la Florin Costea să dea goluri. Mai am încă încredere în ei. Florin mi-a spus că a plecat în minutul 89 pentru că începuseră să îl înjure pe el în locul lui fratisu. Mihai ca Mihai, că el n-avea nicio treabă, dar Florin se antrena, se încălzea şi a suportat el mai mult înjurăturile. I-am spus (n.r. - Florin): «Tu trebuie să-ţi dublezi comportamentul tău cu goluri, pentru că dacă-ţi dublezi comportamentul tău cu goluri, toţi ăştia din spatele tău te vor iubi, dacă nu, ne vom despărţi noi, pentru că eu nu pot să sacrific o echipă pentru un singur jucător». Băiatul a spus: «Am venit la Steaua să joc, am venit să dau goluri, să fac performanţă cu echipa, nu mă interesează niciun ban. Dacă nu eşti mulţumit până la iarnă de mine, dacă nu-mi revin, toţi banii pe care i-am luat de la dumneata ţi-i dau, poftim, şi plec şi cu asta basta». Mi-a plăcut de atitudinea lui. E jucător de valoare şi trebuie să-l salvăm", a povestit Becali.

Patronul Stelei a ţinut să precizeze că s-a întâlnit prin oraş, marţi, cu portarul Rapidului Dani Coman, cu care a avut un schimb de replici prin intermediul emisiunilor TV, după ce a aflat că jucătorul giuleştean i-a dat o palmă lui Prepeliţă după derbi, în parcarea Arenei Naţionale.

"M-am întâlnit cu Coman astăzi, pe şosea. Eu eram cu maşina, Teia conducea, eu eram în dreapta. El ne-a depăşit şi ne făcea cu mâna. I-am făcut semn să tragă pe dreapa şi el nu prea trăgea, aşa, că era şi maşina de bodyguarzi în spate. A tras, până la urmă şi mi-a zis că n-a dat cu palma în el (n.r. - Prepeliţă), a dat părinteşe, că el l-a crescut. «Trebuia să zici aşa, că şi eu m-am enervat că ai zis de bătaie, am zis şi eu că îţi dau o palmă. Dar acum nu îţi dau o palmă, te îmbrăţişez». Şi l-am îmbrăţişat. Nu îi era frică pentru că el mă ştie pe mine, mă cunoaşte ce fel de om sunt, e băiat deştept", a declarat Becali.

Gigi Becali spune că Iordănescu nu va prelua în iarnă funcţia de manager general la Steaua, dar este convins că fostul selecţioner ve reveni în viitor la formaţia sa. "Să fie sănătos. S-a dus şi cu Iordănescu. A fost pe bune, păi a fost şi la mine acasă. Dar mi-a spus omul că tot ce vorbim acum cade dacă nu ne întoarcem pe Ghencea. Gata şi cu tata Puiu! Nu am vorbit cu el după declaraţiile de aseară. Nu îmi pare rău, că el oricum se întoarce."

Fostul selecţioner Anghel Iordănescu a declarat, luni, într-o emisiune televizată, că nu va da curs ofertei primite din partea lui Gigi Becali de a deveni managerul general al Stelei, dacă echipa nu se va întoarce să evolueze în meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Bulevardul Ghencea. "Dacă Gigi Becali a spus că nu se va întoarce în Ghencea, nici eu nu mă voi întoarce în fotbal", a spus Iordănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici