Becali: Voi încerca să strâng semnături pentru demiterea lui Mircea Sandu

Finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, la întoarcerea din vacanţă, că va încerca să strângă semnăturile necesare pentru a-l demite pe preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, după ultimele dezvăluiri în "cazul valiza".

14 afișări
Imaginea articolului Becali: Voi încerca să strâng semnături pentru demiterea lui Mircea Sandu

Becali: Voi încerca să strâng semnături pentru demiterea lui Mircea Sandu (Imagine: Mediafax Foto)

"Vă spuneam imediat după decizia CAF ce s-a întâmplat pentru că ştiam exact şi acum se adevereşte că aşa a fost. Abia am venit, trebuie să mă acomodez cu jungla de aici. La ce am auzit, rămâne de făcut un singur lucru: Adunare Generală Extraordinară ca să se vadă ce s-a întâmplat. Voi încerca de luni să strâng iar semnături pentru demiterea lui Mircea Sandu. Nu se poate, la revedere, să fie sănătoşi! Trebuie să se termine cu lucrurile astea o dată. Dacă vor bine, dacă nu, stau liniştit. Eu n-am ură şi duşmănie, dar trebuie schimbat Mircea Sandu. Nu se mai poate merge aşa. Dacă nu se face curăţenie acum, nu se mai face niciodată. Apoi e o problemă şi pe cine să pui în loc, că trebuie un om cu demnitate şi bun manager", a spus Gigi Becali.

Gigi Becali crede că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu trebuie să se implice în problemele Federaţiei Române de Fotbal. "Ce să facă DNA aici? Ce treabă are cu asta? Tot aud puşcărie, puşcărie. Ce puşcărie? Sunt ei aşa de competenţi că rezolvă problema în trei secunde? Ei habar n-au, ar fi culmea să intervină DNA. Atâta timp cât ei consideră premierea corupţie, ce pretenţii să ai? E problema noastră, în familia fotbalului. Adunarea Generală rezolvă problema asta. Am văzut că s-a făcut o comisie de anchetă, am şi râs. O comisie unde judecătorii au ascultat martorii, dar nu i-au luat în seamă", a mai spus Becali.

Finanţatorul stelist l-a lăudat pentru curajul său pe preşedintele Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, Daniel Florea. "De ce să mă războiesc eu singur? O să dau eu semnalul, ridic sabia, dar să mă acomodez, că am uitat să o mânuiesc. Mai există şi oameni cu curaj, cum e Florea. Nici nu-l cunosc, eu i-am cunoscut pe cei de la comisii atunci când s-a judecat. Eu m-am întâlnit atunci cu socrul lui Cernat, cu Ursu în Elveţia, şi mi-a fost clar. Ursu mi-a spus «Sunt de o viaţă aici, Mircea Sandu m-a pus, iar eu fac ce-mi spune el». Aşa că a rămas la Apel decizia de la Disciplină, deci cine a spus? Mircea Sandu. Ce interese sunt împotriva Stelei? Nu vreau să spun", a precizat Becali.

Gigi Becali crede că Mircea Sandu este singurul care decide în Federaţia Română de Fotbal. "Dumitru Dragomir are ce are cu Lupescu. Orice se întâmplă el spune «Lupescu a făcut sau Prunea». Ce treabă are Lupescu? Acolo era un singur conducător în faţa căruia nu sufla nimeni, Mircea Sandu. Nu e normal nici dacă Dragomir nu a spus ce ştia", a explicat Becali.

Finanţatorul a vorbit şi despre situaţia echipei Steaua înaintea începerii Ligii I. "Contează meciul cu Roma pentru că e un test, să vedem unde am ajuns. Goian nu pleacă pentru că nu-l las eu să plece. Ordinul meu a fost să se întoarcă Lovin la echipă. Nu e un jucător de aruncat. A fost dat doar un exemplu de indisciplină", a menţionat Becali.

Echipa Steaua Bucureşti a fost penalizată, la 4 iunie, cu şapte puncte, iar formaţia Universitatea Cluj cu şase puncte de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după scandalul "valiza cu bani" din ultima etapă a Ligii I, sezonul 2007/2008. De asemenea, finanţatorul Gigi Becali a fost suspendat timp de doi ani şi i s-a interzis accesul pe orice stadion pe aceeaşi perioadă şi a primit o amendă de 200.000 de lei, iar preşedintele grupării ardelene, Anton Doboş, a primit aceeaşi sancţiune ca Gigi Becali. De asemenea, jucătorii Gigel Coman (Universitatea Cluj) şi Petre Marin (Steaua) au fost suspendaţi câte şase luni şi amendaţi cu 180.000 de lei. Comisia de Apel a păstrat aceste sancţiuni, dar Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a anulat toate deciziile luate de Comisia de Disciplină. Becali a primit o suspendare de şase luni, care nu îi interzice accesul pe stadion.

.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici