Beckham, Rooney şi Henry, posibile ţinte ale susţinătorilor lui Osama ben Laden

Fotbaliştii David Beckham, Wayne Rooney şi Thierry Henry au devenit posibile ţinte ale susţinătorilor liderului al-Qaida, Osama ben Laden, după ce au apărut pe un site ce încurajează terorismul, unde sunt criticaţi pentru influenţa lor malefică asupra tinerilor musulmani.

1 afișare
Imaginea articolului Beckham, Rooney şi Henry, posibile ţinte ale susţinătorilor lui Osama ben Laden

Beckham, Rooney şi Henry, posibile ţinte ale susţinătorilor lui Osama ben Laden

Potrivit News of the World, site-ul respectiv, deschis la Glasgow şi care este numit după al-Qaida, a prezentat, în această săptămână, un film cu cei trei fotbalişti, pe care apar mai multe mesaje. Alături de fotografia lui Rooney, se poate citi: "De ce îi iubeşti pe cei ce fac rău?". La Beckham , este scris: "Ce te-a făcut să ajungi printre rataţi?", iar la Henry apare mesajul: "De ce imiţi poporul dorinţelor?".

După ce sunt prezentate cele trei fotografii, cu mesajele inserate, în film apar o serie de imagini cu cimitire şi cadavre. Într-o imagine se poate vedea piciorul unui cadavru, cu o etichetă agăţată de deget, pe care scrie "moarte". "Toate sufletele vor simţi gustul morţii", este un alt mesaj din film. Imaginile sunt susţinute cu pasaje dintr-o predică a unui cleric ce are legături cu predicatorul extremist Omar Bakri Mohammed. În predică se menţionează că musulmanii pasionaţi de sport sau muzică sunt damnaţi, la fel ca "necredincioşii' pe care îi admiră. Alte celebrităţi care apar în film sunt P.Diddy şi Justin Timberlake.

Filmul, care se termină cu mesajul: "Rise up, oh youth!", prin care tinerii sunt îndemnaţi să acţioneze, poate fi văzut şi pe YouTube.

"Fără îndoială, acest film face ca sportivii să fie potenţiale ţinte. Alegând cuvintele cu atenţie, folosind expresii cu dublu înţeles şi ameninţări voalate, cei care au făcut filmul încearcă să rămână în limitele legii. Însă este clar că încearcă să incite - imaginile cadavrelor şi mormintelor sunt provocatoare şi întăresc această idee", a declarat Neil Doyle, expert în problemele legate de terorism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici