Begu: Nu am pierdut din cauza problemelor fizice, adversara a fost mai bună şi a meritat să câştige

Jucătoarea de tenis Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a declarat, sâmbătă, că nu problemele fizice au stat la baza înfrângerii suferite în meciul cu canadianca Francoise Abanda, locul 260 WTA, recunsocând că adversara ei a fost mai bună şi a meritat victoria.

153 afișări
Imaginea articolului Begu: Nu am pierdut din cauza problemelor fizice, adversara a fost mai bună şi a meritat să câştige

Begu: Nu am pierdut din cauza problemelor fizice, adversara a fost mai bună şi a meritat să câştige (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Imediat cum s-a terminat primul set am simţit cum nu mai controlam jocul, fizic nu mai eram atât de bine. Îmi pare rău că azi nu am putut să fac mai mult şi sper mâine să fac un joc mult mai bun. Fed Cup este altă competiţie, nu se aseamănă cu turneele noastre, fiind pe echipe, publicul contează foarte mult, însă nu contează clasamentul. Ea a jucat foarte bine şi a meritat să câştige azi. Sper să capăt mai multă experienţă în Fed Cup şi următoarea partidă să fie mai uşoară pentru mine. Am simţit contracturi în setul al doilea, dar mult mai rău m-am simţit în setul trei, însă nu asta este cauza pentru care am pierdut. Ea a jucat mult mai bine şi a meritat să câştige. Voi vorbi cu staful şi vom decide împreună. Dacă sunt aptă de joc sută la sută, voi intra şi voi încerca să aduc un punct României", a declarat Begu, la Dolce Sport.

Begu a fost îmbrăcată sâmbătă, într-un echipament galben, pe care l-a folosit şi la JO de la Londra, din 2012. "Îmi vine în continuare bine şi sper să-l mai port", a precizat ea.

Irina-Camelia Begu a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, în primul meci al întâlnirii de la Montreal dintre Canada şi România, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup. Românca a fost vizibil afectată în setul trei de o problemă la piciorul stâng.

În a doua partidă, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel că România a egalat, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada.

Duminică sunt programate partidele Eugenie Bouchard (locul 7 WTA) - Irina-Camelia Begu (locul 33 WTA), Francoise Abanda (locul 260) - Alexandra Dulgheru (locul 69) şi Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann - Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Dacă Begu nu va putea evolua în meciul din ziua a doua a întâlnirii, ea va fi înlocuită de Andreea Mitu, locul 104 WTA.

Învingătoarea din partida Canada-România va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici