Bellu: COSR are nevoie de continuitate

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Octavian Bellu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a renunţat să mai candideze la preşedinţia comitetului olimpic român deoarece această instituţie are nevoie de continuitate pentru a reuşi finalizarea proiectelor începute de actuala conducere.

18 afișări
Imaginea articolului Bellu: COSR are nevoie de continuitate

Bellu: COSR are nevoie de continuitate (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, actualul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, râmăne singurul candidat la şefia COSR.

Bellu a precizat că are trei motive pentru care a renunţat la candidatura pentru acest post. "Primul motiv pentru care nu mi-am depus candidatura la COSR ar fi faptul că trebuie să-l sprijinim pe domnul Morariu, care marşează pe această idee de a ajunge în CIO. Cred că este important ca un român să ajungă acolo pentru că au trecut atâţia ani după ce nu mai este în CIO. Este un punct câştigat pentru România dacă reuşim să ducem un om într-un for atât de important. Al doilea motiv ar fi că proiectele pe care le-a început domnul Ţiriac şi le-a preluat domnul Morariu, acum patru ani, vor trebui finalizate, pe ideea continuităţii. Al treilea motiv ar fi că în această perioadă am şi eu nişte priorităţi specifice, din păcate alegerile la COSR sunt simultane cu cele parlamentare şi trebuie să-mi pregătesc şi eu un bilanţ al activităţii pe care am avut-o în ultimii doi ani aici la ANS", a explicat Bellu.

Octavian Bellu a adăugat că în cei doi ani în care a fost preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport a avut o colaborare foarte bună cu Octavian Morariu, chiar dacă asupra unor probleme a avut o părere diferită de cea a COSR. "Am avut o colaborare foarte bună cu COSR. Bineînţeles ca am făcut şi eu o strategie, ca un exerciţiu de competenţă, în afară de strategia mea pe care o am de făcut la ANS, pentru ceea ce cred eu că ar trebui să reprezinte COSR-ul ca factor determinant în zona sportului de performanţă. Am avut multe puncte în comun, dar şi multe păreri diferite, dar cred că a trecut timpul alinierii la o comandă, pentru că aşa este confortabil pentru a nu intra într-o zonă în care să-ţi consumi energia pentru a-l convinge pe celălalt că este mai bine cum spui tu. Interesul este comun şi trebuie fiecare să-şi alinieze priorităţile pe care le consideră sustenabile pentru un efort general care să salveze sportul românesc. Un aspect important este şi continuitatea pentru că în general există tendinţa de a contesta ceea ce a fost înainte", a afirmat Bellu.

Preşedintele ANS este de părere că implicarea foştilor campioni mondiali şi olimpici în COSR va îmbunătăţi imaginea sportului şi aceştia vor putea ajuta cu experienţa lor: "Este importantă intrarea unor sportivi cu nume în COSR pentru că ei vor veni în primul rând cu numele, dar şi cu strategii noi. Respectul pe care lumea îl are faţă de aceşti oameni ne poate oferi o mare facilitate atunci când vrem să trecem la executarea unor proiecte. De asemenea şi experienţa acestora va conta foarte mult. Oricum, trebuie să creăm un cadru legislativ propice pentru aceste proiecte, cred că şi legea sportului trebuie modificată şi adusă la normele sportului european".

Secretarul general al Comitetului Olimpic Sportiv Român, Ioan Dobrescu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că actualul preşedinte Octavian Morariu este singurul candidat pentru cea mai înaltă funcţie din cadrul COSR, la alegerile ce vor avea loc în data de 28 noiembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici