Bellu: Mâine decid dacă voi candida la preşedinţia COSR

Preşedintele ANS, Octavian Bellu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că va decide, marţi, dacă îşi va depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

16 afișări
Imaginea articolului Bellu: Mâine decid dacă voi candida la preşedinţia COSR

Bellu: Mâine decid dacă voi candida la preşedinţia COSR (Imagine: Mediafax Foto)

"Marţi este ultima zi, mai iau în considerare nişte factori şi vreau să mai discut problema unei strategii comune cu Octavian Morariu (n.r. - actualul preşedinte al COSR). Morariu a depus o muncă asiduuă pentru ideea de a promova în CIO, dar personal există şi alte priorităţi pentru mine în acest moment. Vin alegerile parlamentare, ocazie cu care trebuie să prezint şi eu un bilanţ pe doi ani ca preşedinte al ANS. Vor fi alte schimbări în instituţii şi agenţii, iar pentru sport depinde totul de ce va dori noua guvernare. Nu ştiu dacă pot ajuta sportul mai mult decât din fruntea ANS sau COSR, dar indiferent cine ar ocupa această funcţie, la oricare dintre foruri, nu va putea pune în aplicare de unul singur o strategie naţională", a declarat Bellu.

Şeful ANS a adăugat că intenţionează să organizeze un "summit" după alegerile parlamentare, în care să fie stabilit împreună cu ministerele şi autorităţile locale un proiect având ca temă viitorului sportului românesc. "După alegerile parlamentare, vreau să provoc organizarea unui summit pe această temă - sportul românesc - pentru că toţi factorii naţionali, toate ministerele şi administraţiile locale trebuie implicaţi într-un proiect de asemenea anvergură. Personal, consider că nici schimbarea conducătorilor ANS din doi în doi ani nu este o soluţie viabilă, pentru că aşa nu există continuitate în strategiile făcute", a precizat Bellu.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic Român vor avea loc în data de 28 noiembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici