Bellu s-ar putea retrage din MTS

Secretarul de stat în MTS, Octavian Bellu, a afirmat, joi, la audierile din Comisia Ridzi, că sportul românesc este "la terapie intensivă", că există probleme create de schimbările din domeniu, el insinuând că are de gând să se retragă din MTS dacă dorinţa sa de a spijini sportul nu se materializează.

14 afișări
Imaginea articolului Bellu s-ar putea retrage din MTS

Bellu s-ar putea retrage din MTS (Montaj foto)

"Am rămas în această structură, respectiv Ministerul Tineretului şi Sportului, cu dorinţa expresă de a spijini sportul. Se pare că sunt din ce în ce mai aproape de a considera că dorinţa, speranţa mea, nu prea îşi găseşte exprimare în realitate", a spus Bellu în faţa deputaţilor din Comisia de anchetă a evenimentelor organizate de MTS de Ziua Tineretului.

El a arătat că sportul se confruntă cu probleme mari, legate de schimbările de esenţă privind descentralizarea, schimbările din deconcentrate şi problemele de finanţare.

"V-o spun ca om de sport, fost antrenor: sportul românesc este la terapie intensivă. Sunt mari probleme create de schimbări de esenţă pe care le cunoaşteţi – descentralizarea, schimbarea directorilor, schimbarea la deconcentrate, la cluburi, la complexe, probleme financiare, recesiune, nu sunt bani, federaţiiile nu pot să nu participe la campionatele mondiale, la campionate europene. Am încercat să găsim posibilitatea de a nu interveni în bugetul federaţiilor şi al COSR la prima rectificare, nu ştiu dacă va fi a doua, dacă vom găsi resurse sau cine va trebui să găsească resurse pentru a nu interveni asupra bugetului federaţiei', a adăugat Bellu.

El a arătat că 2009 este an preolimpic, în 2010 urmând să aibă loc Jocurile Olimpice de la Vancouver, şi a dat de înţeles că atribuţiunile sale în MTS - respectiv rentele viagere, indemnizaţiile de merit şi certificatele de identitate sportivă – nu îi dau posibilitatea de a se ocupa îndeaproape de dorinţa sa de a sprijini sportul.

"Suntem în an preolimpic, anul viitor sunt Jocurile Olimpice de la Vancouver şi iată cu ce mă ocup eu. Deci vă promit că, fiind convins de faptul că speranţele mele nu se materializează aşa cum credeam, vă promit că voi acţiona în consecinţă în ceea ce mă priveşte pe mine. (...) Eu nu ţin de scaun. În momentul în care simţi că eşti obiect de decor mai bine te duci şi te apropii de ceea ce ştii să faci mai bine", a spus Bellu.

El a mai arătat că ministrul trebuie să fie un om politic, cu un partid puternic în spate, care să promoveze proiectele pentru tineret şi sport şi că oriunde în lume unde există un asemenea minister, locomotiva care trage ministerul este sportul.

Bellu după audierile din Comsia Ridzi: Nu am hotărât să mă retrag din funcţie

Întrebat despre referirea la o posibilă retargere din funcţia pe care o deţine la MTS, Bellu a spus că nu a declarat, la audieri, că se retrage din funcţie, menţionând însă că nu se ţine de scaun.

"Nu, am zis că voi acţiona în consecinţă în funcţia pe care o am, deocamdată nu am hotărât aşa ceva. Deocamdată ce am spus aici a fost că-mi voi reconsidera poziţia faţă de administrarea ministerului şi am spus-o şi în presă şi o spun şi acum, că mult mai uşor îmi va fi să părăsesc ministerul, nu am nici dorinţa aceasta de a fi demnitar şi de a urca pe scara demnităţii politice şi îmi va fi mult mai uşor să plec de aici decât am plecat de la lot. Nici nu mă gândesc acum la ce voi face", a spus Bellu.

Referitor la remarca sa de la audieri că nu se ţine se scaun, Octavian Bellu a menţionat că acest lucru îl spune de trei ani de zile.

"Asta am zis-o şi acum un an, şi acum doi ani, ce să fac, nu mă ţin de scaun, dar asta nu mă ţin de scaun de trei ani. Deocamdată să vedem cum se termină această Comisie de anchetă, de aceea nu am spus că nu este normal să fugim care încotro acuma. Avem de spus ceva, venim, spunem, sprijinim acheta, să se lămurească lucrurile pentru că este imaginea Ministerului. Vedem ce se hotărăşte aici, vedem concluziile, după care fiecare îşi reconsideră poziţia în legătură cu perspectiva acestui minister ca strcutură în sine, şi cu perspectiva lui ca persoană", a conchis Bellu.

Comisia de anchetă a evenimentelor organizate de MTS de Ziua Tineretului a continuat, joi, audierile pentru lămurirea aspectelor legate de cheltuirea unei sume prea mari de bani din bugetul ministerului pentru organizarea evenimentelor de la Costineşti.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici